Сончаница

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Локација
Скопје,2014-та
Кажувајте некој лек,изгорев вчера на сонцето целиот ,т.е. на грбот ко рак сум..и сега не да боли не се трпи..со што да се мачкам,имам слушано со кисело млеко било добро.. :notworthy:

Прво тоа шо си изгорел нема врска со сончаница.
Сончаница е коа ќе те фати на глава и не си способен да мислиш рационално од лошење и повраќање.

За ова чаре - кисело млеко. После коа ќе се опраиш земи ставај во најлош случај маслиново масло. Инаку крема со талк.

Мене знам дека кога ме тресна сончаница ми ставаа компири на лицето и многу помага...и кисело млеко знам дека зборат било корисно :) .... земи истушитај се со поладна вода па нареди се со компирчиња ќе омодрат и смени ги ..до утре ко нов :)

Мене знам дека кога ме тресна сончаница ми ставаа компири на лицето и многу помага...и кисело млеко знам дека зборат било корисно :) .... земи истушитај се со поладна вода па нареди се со компирчиња ќе омодрат и смени ги ..до утре ко нов :)

не вреди се туширав ,ставав млеко кисело, е со компири не сум пробал,ама ја сум изгорен по грбот..добро де може не е сончаница, незнам како да го наречам..ама боли у пм :place:

Ммм..компирите помагаат за сончаница..а за изгореници големи...знам дека имаше едни креми..ама сега не ми текнува..ајде ќе побарам по нетов и ќе ти кажам што да правиш....легни на стомак и пробај да заспиеш.
Совет : Не се прегорувај на сонцево..рак на кожа некој ќе налепиш не дај Боже. :)

Кажувајте некој лек,изгорев вчера на сонцето целиот ,т.е. на грбот ко рак сум..и сега не да боли не се трпи..со што да се мачкам,имам слушано со кисело млеко било добро.. :notworthy:
Кисело млеко и комшика ти да те мачка. Може ќе ја опнеш ...

Не е сончаница , џабе првиот ден не ти помага ништо ... испи 10тина пива и немаш гајле , има да спиеш ко зајак ни болка ништо нема да осетиш.

Не му е до шала на човеков во моментов :)
Иначе кремата се викаше Јакодерма...Јакодерм..така нешто...ако имаш некој дома нека отиде до аптека нека ти купи крема за изгореници ќе ти помогне. :)

Се зезаш со болен човек не е убаво :D
--- надополнето: Jun 22, 2011 10:01 PM ---
Не е сончаница , џабе првиот ден не ти помага ништо ... испи 10тина пива и немаш гајле , има да спиеш ко зајак ни болка ништо нема да осетиш.

Проблемот е додека да заспијам..на ниедна страна неможам да легнам ко човек

Мачкај со кисело млеко, помага сигурно. Кога ќе ти се исуши, пак премачкај се. Јас секое лето на одмор мора да изгорам, стандард и прво нешто што купувам е кисело млеко инаку тешко мене.

Сончаница е коа ќе те фати на глава и не си способен да мислиш рационално од лошење и повраќање.

Ова ми се случи минатото лето, чим тогаш не се мрднав никогаш нема. Примав инекции и ми препишаа крема Јекодерм за изгорениците.

П.С. Би ти препорачал да ја купиш кремава утре, сигурно ќе ти помогне а и убаво мириса. Mоже комшиката ќе те намириса :)))

Се зезаш со болен човек не е убаво :D
--- надополнето: Jun 22, 2011 10:01 PM ---

Проблемот е додека да заспијам..на ниедна страна неможам да легнам ко човек
Шала на страна земи исецкај краставици на крукчиња , легни на стомак и викни (комшиката, мајка ,баба , татко) да ти ги го покрие грбот со такви помага.

Сакате да го умрите чоеко со кисело млеко?
Јогурт е спасот.

Кажи и на комшиката нека ти стави кисело млеко, ем ќе те излечи ем ќе и го бапнеш!:)
Дупла среќа!;)

Знам брат како ти е.Лани летото на базен се напраив мрша,ама буквално.Идам дома мајка ми у несвест ќе паднеше.Па одма кисело млеко,ставиш ли на мене,се топи у пм.
за 1 саат 2 канчиња.Ама тоа киселото млеко,и маст Јекодерм,ме оправи за 2-3 дена

не кисело млеко! јогурт и крема за изгореници ќе со купиш од аптека, а вечерва немора да спиеш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom