Сиромашна демократија или богат тоталитаризам? Кое општество би го избрале?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Ја би за Англиски или Шведскиот систем на управување што го имаат двете земји.Не дека се најбољи ама барем не си килави како нашиот. Само мислам дека до политичарите ќе да е не до системот...
Ја па мислев до народот е, пошо нели народот ги бира политичарите а и системот. Ама сум глуп...

Рубин Ред се глеа дека не си имала потешкотии во животот за тоа така мислиш. Кога сите потреби ти се задоволени, коа си го бркаш животот , зошто воопшто би имала потреба да критикуваш, посебно јавно или да бидеш против власта? А и демократијата е само обична фарса, привидна слобода, односно најдобар начин да бидеш под нечија власт е ако мислиш дека си слободен... А додека не си го наполниш стомакот, не те занимаат никакви права и слободи, а коа би имал се основно што ми е потребно.., условите за студенти итн..
па биди сигурна дека не би критикувал туку би ја величал власта, а на крај на краишта , стварно мислиш дека на политичарите или на било кој им е гајле за твоето мислење? и вака и така не крадат, не лажат и ни шиткаат муда за бубрези , со тоа што ќе критикуваш а и ќе идеш на " демократски избори " сепак нема ништо да смениш!

Од кај знаеш ти јас каков живот сум имала и каков имам?не донесувај веднаш заклучоци без факти оти не ти држат вода.
Дали ти си сигурен дека сите потреби ми се задоволени или имам нешто што ми фали?Да, имам многу работи кои ми фалаат ама сепак и ваква сум срекна...и сум задоволна од ваквиот начин на живеење без разлика дали имам некои работи кои ми недостигаат.
Друго нешто...си живеел ли ти во таков начин на живеење ко оној да ти е платено се,а да не смееш ништо да правеш?или на празно зборуваш?.
И да,кој што сака нека прави,тоа си е мој живот.Мене вака ми се допага,не мора на никому да докажувам како е подобро кога секој си има различно мислење,побогу не сме сите исти.
А тоа што ми е потребно можеби нема да го добијам ама не се жалам.Наместо да сте срекни со ваквиот начин на живеење некој зборува подобро било со тоа што некој имал се бесплатно а мора да кути...Бујрум,повелете ама како кe издржете не знам .
Кога доага време за гласање јас не ни гласам,така да не ме интересира...Додека на мене и мојата фамилија е добро ке си тераме како знаеме
И кога веке кажа дека моето а и никое друго мислење не е важно во право си,ама сите политичари лажат,не само овде...така да ке си трпеш и ке си гледаш за себе,ама утре ако ти е тешко во животот живееш во такво управување на државата ке се прашувам дали некој ке те прашува како си и дали ти треба нешто.
Ако немаш да јадиш ќе одиш во Либија,Емиратите или некоја слична “демократија“ да заработиш...:vozbud:

Така е Тукатер,видиш како можеш да си паметен?:pipi:

Сеуште постојат луѓе кои си мислат дека се слободни у Македонија. Што е уште потрагично тип-топ лепенките ги снемува полека на пазарот. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom