Ме замисли баш ситуацијава во Либија..се изначитав муабети од типот колку народот им е богат,како добивале бесплатно здравство и образование,возеле коли по багателни цени,државата им дава станови , не плаќаат струја , вода и слично.. а живеат во земја која е водена од диктатор де факто,колку и да не се признава Гадафи е тоа., значи они се материјално прилично добро ситуирани,но од друга страна имаат недостаток на слобода во еден вид, нормално,каде царува диктаторот и слободата на говорот и слободата на однесување е ограничена... Од друга страна Македонија има друг систем на вредности и политички и економски,нема бесплатна струја , а уште помалку кола, но имаш слобода колку сакаш, да реметиш кого сакаш без да одгоараш, да се начукаш ко животиња и у 6 сабајле да повраќаш по улици ислично..Либијците со строгата полиција тоа сигурно го немаат..
Ми треба мислење, што би избрале ..златен кафез или ширина па кој како ќе се снајде
Ми треба мислење, што би избрале ..златен кафез или ширина па кој како ќе се снајде