Sinisha - што градат кај вас во Белград?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
...na Nemanjina ulica??? ;-) Slusam morale da isklucat struja vcera vecer, mnogu se gradelo.

E taka bese do raspadot na Jugoslavija, odnosno do 1989 godina, vo Belgrad Amerika imase centar za jugoistocna Evropa. No denes, kako sto SAD se povlekuvaat od Zapadna Evropa, a se koncentriraat na Jugoistocna, ima od se po nesto i vo Belgrad i vo Sofija i vo Zagred i vo Budimpesta i na drugi mesta. Samo vo Skopje ima pajazhina, nikoj ne ne esapi. :-( A i zosto da se zanimava koga od Branko Crvenkovski do Buckovski do Dosta Dimovska do ne znam koj drug, site odlevaat maksimalen broj informacii dobrovolno. Fenomen koj nema svoe ime. Mozebi "otvorena drzava"?

Во Скопје последниве 10 години ништо не се изградило...

Аха ....:icon_roll

Ма ништа посебно, целу улицу су прекопали да ставе нове трамвајске шине, да укопају каблове и да среде тротоаре. Зато сад путујем од посла до куће дуже него иначе.

Иначе, ја сам лично јако задовољан београдском владом. Не би имао ништа против да ти људи буду на власти у целој Србији. Београд се мења на боље и то је видљиво, али у остатку Србије је доста лошије и људи су са правом незадовољни.

Владата ти е истиот табор на Милошевиќ, само без него.

Е мнооооогу убава влада.

Или ја превоспитавте?

Мислио сам на градску владу. Коштуница тешко да ће добро проћи на следећим изборима.

Sinisha znaes kako velat, kade ima dim ... tamu ima shini. ;-)

Ying yang - se grdelo i vo Makedonija, samo poslednive 1-2 godini nema nisto, nula. Politika, i domasna i Zapadna, sto da pravis.

A ova vo Nemanjina cela ulica da nema struja, pa generalstab li gradat? :-)))

Ne , mislam deka nov urban zabaven park...taka mi zalice , pominav tamu pred nekoi tri nedeli!!!!!
A ona za "otvorena drzava"... ne e li poveke "teritorija" koja ceka nekoj Vajat Erp...he,he,he...preeska muabetev so eden prijatel , ( da e ziv Skype).....mi kazuva vcera na Sitel deset minuti raskazuvale vo nekoja emisija za istorija.....za Dok Holidej i OK koral...te prijatelstvoto so Vajat Erp..... itn.
Inaku mislam deka 2% Makedonci ne znaat koj e Jordan Piperkata ili ne daj Boze Leonid Jankov ?????
TERITORIJA Misirkov...TERITORIJA!!!!!

Misirkov напиша:
Ying yang - se grdelo i vo Makedonija, samo poslednive 1-2 godini nema nisto, nula. Politika, i domasna i Zapadna, sto da pravis.

Прошетај низ Скопје малку.

Jas mislam deka avtorot na temata ko da ne bil odavna vo Skopje.
A i hipoteticki da e vo pravo, se prashuvam shto ima vrska "gradenjeto" so napredokot? Jas kolku sto znam ako se sekjavam ubavo (Sinisa neka me popravi ako gresam, a i ostanatite) vo Belgrad za vreme embargoto vrz Srbija se izgradi metroto -- se divea site na sposobnosta da se gradi neshto takvo pod embargo, ama neznam kolku taa "gradba" im go podobri zivotot i standardot na Beograjani.
Ova nekoja zelba da se pluka po vlasta onaka od inat ili shto e rabotata? Misirkov za vreme onie drugite so se izgradi? Au da, Krst, so ubo ne osvetli, i ne pokrena napred, pravo kon visocinite gospodovi.
Temive se fascinantni moram da kazam.

Jas sepak mislam deka ti si fascinantna. No nekako ne mi deluva deka go lovis simbolizmot vo temite sto gi postavam. Gradenjeto ima vrska so toa kakvi stanari kje se naselat vo objektite i za koja namena kje se upotrebat.

Ne , mislam deka nov urban zabaven park...taka mi zalice , pominav tamu pred nekoi tri nedeli!!!!! A ona za "otvorena drzava"... ne e li poveke "teritorija" koja ceka nekoj Vajat Erp...he,he,he...preeska muabetev so eden prijatel , ( da e ziv Skype).....mi kazuva vcera na Sitel deset minuti raskazuvale vo nekoja emisija za istorija.....za Dok Holidej i OK koral...te prijatelstvoto so Vajat Erp..... itn.
Inaku mislam deka 2% Makedonci ne znaat koj e Jordan Piperkata ili ne daj Boze Leonid Jankov ????? TERITORIJA Misirkov...TERITORIJA!!!!!

:-))))) Ova e najoriginalen post do sega na kajgana! Kje im bide mnogu zabavno od stanarite da znaes. ;-)

Inaku yang-ling, se gradi vo Kisela voda edna ulica vekje 4-5 godini. ;-)

P.S. OBDN: Koi drugi??? Nema drugi, site se isti.

No nekako ne mi deluva deka go lovis simbolizmot vo temite sto gi postavam. Gradenjeto ima vrska so toa kakvi stanari kje se naselat vo objektite i za koja namena kje se upotrebat.

Objasni mi go simbolizmot - jas sum troa glupa na momenti ako nemash primeteno...

P.S. OBDN: Koi drugi??? Nema drugi, site se isti.

Ouch sorry, ako "site se isti" togas nema potreba od imenuvanja neli. Gledam ti trgna, pa pomisliv na sekund deka mozda ne se site isti.
Sto me zaprepascavas.

yin yang напиша:
Владата ти е истиот табор на Милошевиќ, само без него.

Е мнооооогу убава влада.

Или ја превоспитавте?

Исто како и онаа во Македонија од пред 20 години :pos::pos::pos:

И те молам не глуми лудило - попаметна си :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom