Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Убисофт да бидеме реални прават добри игри но она што во последно време им недоставува авантуристички дух и визија и токму тоа сакам да ви го прнесам.

Вие што сакате авантура(јас сакам посебно хорор како сајлент хил и рез.евил сите делови што ги превртев и метал геар) но сепак иако е од 2007 сиулаторов вреди да се проба,имено вие сте капетан на Американска подморница и имате мисии па апдејти и слично, понатаму менаџирате со персоналот се сложуваат зошто се таму и уживаат, но сепак барем машината, системот вие го управувата па и поставувате офицери во различен сектор а има и тим за контрола на штета, се разбира зборам за единствената машина која ја врши целта и опстанува во таа harsh енвајрмент но уште поинтересен е односот човек-машина симбиозата на некој начин е сепак тука но и последиците јасни но зошто??

Па да ти израчунаат над 100 илјади тони еве уништи на пример Maya heavy cruiser заедно со дестрроери се пазете(Fubuki, Minekaze, Asashio,Akizuki-ги спо,мувам по ујачина на сонар-пазете) јас при Convoy Attack првен нив ги унјиштувма абе две недели го бркам ескортот воени бродови па нив најпрви ги решавам а потоа излегувам на површина(да нема авион пожелно) и ги средувам со топ овие кои војска превезуваат и танкерите со гориво.

И набрзо ќе сватите дека во битката за атлантикот германците што им правеа на англичаните(потопување цивиони бродови,дури и со храна само), истото им го правеа америте на јапонците а пак шифрата мислам два пати им ја пробиваат и така првиот случај подморница да потоши подморница во втора светска војна е пробивањето на пораката, американска подмоорница на тој начин потопува Миџит сабмарин(интересно Јапонија имала најмали и најголеми подморници со дури два трупа но не ги употребила правилно.

Моја препорака пробајте, јас "шетам" на максимален реализам и 200 000 тони не ми се проблем:) . авантуристички дух. али време зема!!

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ја имам двојката играно пред некои си 7-8 години, па после тројката ко излезе ја имав расцепено од играње... колку ноќи имам поминато бркајќи конвои низ атлантикот :)
Многу добро симулаторче, ама не е игра што секому би му се допаднала и секој би ја играл. Ваквите игри имаат строго дефинирана таргетна група на гејмери. Иначе се сложувам, гејмплејот и тематиката се феноменални.
Четвртиот дел памтам веднаш штом излезе го инсталирав, ама не ми се допадна многу за разлика од третиот... и не го играв ич. Можда дека за разлика од дотогаш, првпат си во улога со американска подморница, а јас навикнат бев и повеќе ги сакав нацистите :)
Тројката скоро беше, ја начекав за добра цена и си ја купив оригинал, да ја имам во колекцијата, наредно можи и двојката би ја порачал...

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Епа тоа е проблемот, имало стварно добри U-boat но Британските бродови со радар ги откривале додека се на површина(но и поради енигмата "жива" ја следеле комуникацијата а тоа колку е бино да сватите размислете за Target AF на пример), епа и Америте користеле радар и тоа на подморниците го имале покрај климата која нели мотивирала во тие услови.

Германија влезе во Војна со околу 100 U-boat а изгуби со над 1300.
Но навистина, подобро е со нацистички подморници.

Strider знам како ти било додека си бил конектиран со Симулаторот:) .

Kajgana Shop

На врв Bottom