Сицилјанската револуција

• Креатор на темата Креатор на темата Mussolini
  • Време на започнување Време на започнување
Е, вака.... Пошто гледам дека не постои повеќе интерес за темава предлагам да ја затвориме со заклучок дека Сицилија и Револуција се два различни појма, зошто за револуција се потребни идеали а овие циганиве од Јужна Италија за пари и мајките би си ги продале....

Е, вака.... Пошто гледам дека не постои повеќе интерес за темава предлагам да ја затвориме со заклучок дека Сицилија и Револуција се два различни појма, зошто за револуција се потребни идеали а овие циганиве од Јужна Италија за пари и мајките би си ги продале....

AJDEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!
Za revolucija bile potrebni ideali ..........................
biggrin.png

Sigurno mislis na ideali isti ko idealite na drugarite: Lenin, Stalin, Mao, Enver, Kim, Fidel i tako dalje i tako dalje ....... drugarot Tito nema da go spomnam, bidejkji seuste imam odredena pocit kon nego, sepak bese pretsedatel i lider na S.F.R.J. do negovata smrt vo 1980 god. i vecno kje imam kon nego nekakva pocit, kako kon nas drzavnik, a i golem svetski covek !!!
Ali drugive idealisti komunisti socijalisti anarhisti marksisti leninisti staljinisti maoisti i.t.d. koj gi je*e !!!
Tie bile nekoi golemi idealisti
biggrin.png

Go izlazaa narodot, gi potepaa site za koi smetaa deka se "ratni profiteri"(bez dokazi i bez sudenje), im gi zedoa domovite/kukjite, nivite/zemjata, stokata, dukjanite, zlatoto, parite, fabrikite i.t.n. i postanaa kalifi, namesto kalifite.
A onie "ratnite profiteri", kapitalisti, burzui, kralevi, knezovi, intelektualci i.t.n. gi sotrea, gi pohapsija, nekoi gi potepaa, nekoi gi proteraa i.t.n. ........... i na nivno mesto, ovie golemi i pravedni "idealisti", postanaa nova burzoazija(crvena) ..........JBG...........dosta mu e na svetot od takvite komunjarski crveni golemi i pravedni idealisti, koi rabotat po principot na: leva raka -- desen dzeb. :facepalm: :facepalm:

biggrin.png

Sigurno mislis na ideali isti ko idealite na drugarite: Lenin, Stalin, Mao, Enver, Kim, Fidel i tako dalje i tako dalje .......

Јас знам што мислам, а ти гледај си ти што мислиш па ако сакаш да учествуваш во дискусијата - повели, сподели! Темата беше за таканаречената(од поставувачот) Сицилијанска револуција, ама мене не ми смета да продолжиме и воопшто за револуцијата.

Нејсе. Имаш ли некои вистински сознанија за животите и делата за ликовите што ги спомена или само тоа што си го слушнал пред зграда од постарите комшии?

biggrin.png
Револуција подразбира брза промена на некои односи. Погледни на http://en.wikipedia.org/wiki/Revolution
И таа не се врзува само за комунистите, туку за многу други појави. На пример, индустриска револуција, информатичка револуција и така натаму.
Во Сицилија се очекуваат штракови и населението ги испразнило дуќаните, стравувајќи од пореметување во снабувањето. Тука не може да стане збор за некакви фундаментални брзи промени, односно револуција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom