Што во 2013?

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
F

FilipMacedon

Гостин
Според некои извори неодамна дознав дека фамозниот Букурешкиот договор треба да заврши за 100 години односно во идната 2013.Па веднаш е јасно зошто Јужна Циганија ни прави проблеми за името.Но малко ми е познат Букурешкиот договор.Но ако е вистина дека за сто години ке заврши тогаш ке биде интересно.Всушност ме интересира ваше мислење како би реагирале Бугарите,Грците,Албанците и Србите(сите оние што земаа дел од забранетото јаболко(Македонија)).Според мое мислење веднаш би избила нова балканска војна која би ја искреирале лидерите во светот.
Ајде навали народе

Да бе да

Ами којто сака војна - да си ја прави. Бугарија веке се навојувала за Македонија. А дека нема да стане ништо - ово е 100%.
Просто нема услови за ништо, нито Бугарија сака МК територија, нито Грција. И пак повтарам, према Букурешкиот договор ник'де не се говори за Македонија или нешто подобно. Има географски точки и друго, ама нема един збор за Македонија. А и да истече, тој е невалиден со Ньојскија и со договорот после Втората световна.

За Татарите

Ами којто сака војна - да си ја прави. Бугарија веке се навојувала за Македонија. А дека нема да стане ништо - ово е 100%.
Просто нема услови за ништо, нито Бугарија сака МК територија, нито Грција. И пак повтарам, према Букурешкиот договор ник'де не се говори за Македонија или нешто подобно. Има географски точки и друго, ама нема един збор за Македонија. А и да истече, тој е невалиден со Ньојскија и со договорот после Втората световна.

Ти велам дека малку ми е познат Букурешкиот договор ,но глупо е да ја оспорувате македонската нација бидејќи немате допирни докази за тоа освен што вие бугари имате само еден недоспан голем сон или вашата измислена идеја наречена Санстефанска Бугарија која додека постојат Македонците никогаш нема да ви се исполни. А вие го сакате и овој дел од Македонија исто и Грција која веќе прави карти на таканаречена Голема Грција каде сакаат да ја земат Битола Струмица и Гевгелија.ТАКА ДА СИТЕ ТАТАРИ ТУРКОМАНИ ЦИГАНИ и кој уште ви е таму праплеме на денешен микс наречен Бугарија освестете се дека постои македонски народ.

Kakva vojna? Megu koi? BG GR SR li? Ne misla che e realno. BG e za zapazvane na Makedonija. Grcite sami nema da posmeat nishto da napravat a Srbite veche si izpatiha ot tehnite voenni mechti i nadali imat veche jelanie. Ne misla che ima predpostavki za vojna.

хммм........многу убаво звучи
уште да имаше можност да се оствари и супер ке беше

i togas kako so sme nie glup narod ke potpiseme uste 1000 god a ne 100:)!se salam mislam deka togas e sudniot den za vlez u EU nesto kako kompenzacija ke bide!!taka mislam

Да.. баш така брат, со лижавче ќе не лажат да не јадеме од софрата... кикикики

i togas kako so sme nie glup narod ke potpiseme uste 1000 god a ne 100:)!se salam mislam deka togas e sudniot den za vlez u EU nesto kako kompenzacija ke bide!!taka mislam
....EPA KOMPEZACIJATA KE BIDE ZAPADNIOT DEL NA MAKEDONIJA ,MORE KRV DA SERAT,AMA ZIMI TAKVOOTO STO KE IM SE DADE AKO TREBA DO POSLEDEN KE GINEME ,:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

браво! многу ми се допадна

Да.. баш така брат, со лижавче ќе не лажат да не јадеме од софрата... кикикики
само неколку народи во вселенава имаат приказна како нашава редно е да се обединиме ни треба чисто согледување

Ох,нема да им дојде умот во главата и това е...абре лјуде,вас кукјата ви гори вие гледате во тугите куки што става...абе што има да става ке стане и вервајте никој нема да праша ни вас ни нас за геополитика...

Според некои извори неодамна дознав дека фамозниот Букурешкиот договор треба да заврши за 100 години односно во идната 2013.Па веднаш е јасно зошто Јужна Циганија ни прави проблеми за името.Но малко ми е познат Букурешкиот договор.Но ако е вистина дека за сто години ке заврши тогаш ке биде интересно.
Убави приказни ни кажуваа политичарите до сега, и додека тие ни продаваа национализам си ги полнеја сопствените џебови.

Дури и договорот да има рок на истек, тогаш за да се оствари некакво обединување на разделените делови, треба во секој дел поединечно да се распише референдум и населенито да се изјасни дали сака да се обедини со останатите делови. Верува ли некој во такво нешто?

А, дури и да се оствари, кој ќе гласа на тоа? Знаете ли колкав е прочентот на тие коишто се изјаснуваат како Македонци и во Егејско и во Пиринско? Тие не се ни 10% од целокупното население на тие области. Тогаш, како е можно некакво обединување?

А, да не заборавиме и тоа дека и Егејско и Пиринско се веќе дел од Европа, а ние се уште сме Западен Балкан. Кој би посакал да се обедини со нас? :)

Убави приказни ни кажуваа политичарите до сега, и додека тие ни продаваа национализам си ги полнеја сопствените џебови.

Дури и договорот да има рок на истек, тогаш за да се оствари некакво обединување на разделените делови, треба во секој дел поединечно да се распише референдум и населенито да се изјасни дали сака да се обедини со останатите делови. Верува ли некој во такво нешто?

А, дури и да се оствари, кој ќе гласа на тоа? Знаете ли колкав е прочентот на тие коишто се изјаснуваат како Македонци и во Егејско и во Пиринско? Тие не се ни 10% од целокупното население на тие области. Тогаш, како е можно некакво обединување?

А, да не заборавиме и тоа дека и Егејско и Пиринско се веќе дел од Европа, а ние се уште сме Западен Балкан. Кој би посакал да се обедини со нас? :)

А се распишал ли референдум кога се потпишувал фамозниот договор од Букурешт.?Од падот на Персеј за Македонија одлучувале и ќе одлучуваат поголемите сили.Инаку Грција има 3 милиони Македонци на кој не им е баш проработена националната свест,да се надеваме дека во следниов период ќе им проработи со што ќе се стекнат услови за обединување на Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom