Што сè би направиле за пари?

• Креатор на темата Креатор на темата StRePiToSa
  • Време на започнување Време на започнување

StRePiToSa

Siamo tutti UGUALI
Член од
7 ноември 2009
Мислења
33
Поени од реакции
4
Еве, видовме што се би можеле да направиме ако добиеме милион евра како ќе ги потрошиме тие пари, но што се би направиле за пари што оправдувате вие? Како Вие би заработиле пари?Луѓето убиваат за пари, се проституираат,ограбуват,овде во Италија донираат крв за пари сперма за пари во Македонија незнам како функционира. Драго би ми било да го прочитам Вашето мислење. Благодарам однапред.

Без разлика на цена пример за да убиеш да се проституираш сам одредуваш цена ... него збор ми е за пари да се заработат до каде може да стигне човечкиот разум

Денес додека бев на факултет слушнав една колешка дека оправдува она што има професори кои бараат пари за да поминеш на испит таа ми вика па јас би дала 100 евра за да поминам еден испит ...

или пак ... една друга вели јас за 500 евра кје бидам со старец или би се омажила со некој старец ако има пари

Луѓето по природа се такви што не познаваат граници. Барем дел од нив. Така да се продаваат за се и сешто. Морал, етика сите бараме во нас, во другите, но не секој ги има. На крај, не е битно за колку се продаваш, ако се продаваш.

знаеме дека човек за пари т.е лесно заработени пари се би направил а што од тоа СЕ` оправдуваш ти ?

Секој си има свои правила на игра, по кои го живее животот. Се додека јас не сум засегнат од тие ситуации и луѓе кои се продаваат на секој чекор, не ми смета. Ако некој мисли дека тоа е единствениот начин, за да добие нешто, за да си го подобри животот, тоа си е негова работа. Не ме интересира.

а ти што се би направил ? Еве јас никогаш нема да го продадам телото и нема да убијам човек па да го носам на душа ама за пари чесно заработени и кондури ГОРДО би бришела на железничка ако немам веќе ни за леб.

Се додека сум при здрав мозок и дур ми се важни и ги поседувам основните морални принципи, не се продавам за никакви пари. Некој ќе рече дека е глупо, ама тоа е.:toe:

За пари ништо не би направил зашто ги мразам нека ги има малце од малце )))

;) ха од многу пари глава боли ... бараат многу на заем хехе

Се додека сум при здрав мозок и дур ми се важни и ги поседувам основните морални принципи, не се продавам за никакви пари. Некој ќе рече дека е глупо, ама тоа е.:toe:

Добро ,имаш право , и го ценам она што овака размислуваш. Браво. Но ти како би заработил пари доволно е пример некој за работа како што кажав и јас дека гордо на пример би бришела кондури а некој од ова се срами т.е повеќето од ова се срамат ќе клошарат без денар во џеб ама нема да работат нешто слично

Jas samo ako eeeeepten dojdi do kriza bi prael mnogu nesta za pari ama samo ako se raboti za prezivuvanje....i bi ubil ako treba...jebi ga koga ke dojde kosa do ramena moras da se ponasas instinktivno kako zivotnite inace nema da prezivees....toa e samo moe mislenje, ne znaci deka sum vo pravo.....pozzzzzz

Da, ke zaboravev....ne bi ebel samo gospogji postari od 55 godini hahahahahahah

Јадниот ти. :smir:

Па целата работа е со што го храниш мозокот.
Само сега е тешко знам искачаш надвор гледаш што се прават парите/ама доколку подразмислиш дека многу пари може само да те насочат во погрешни правци и да те направат нечовек тогаш нема да бараш многу./

Добро ,имаш право , и го ценам она што овака размислуваш. Браво. Но ти како би заработил пари доволно е пример некој за работа како што кажав и јас дека гордо на пример би бришела кондури а некој од ова се срами т.е повеќето од ова се срамат ќе клошарат без денар во џеб ама нема да работат нешто слично
Парите се релативна работа во животот. Сепак, секој од нас посветува огромен дел од своето време на тоа да направи пари, да заврши школо, да научи некој занает, да се усоврши во одредена област, се’ со цел да прави пари. Е сега, колку си способен, колку си научил, колку знаеш да работиш нешто, занает или било што, толку ќе правиш и пари. Или ќе се продаваш, од тебе зависи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom