Штерјо Наков?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Ова стално ме смее хехе. Иако сум тотално против Шешељ имајќи ја предвид неговата политика спрема Македонија за ова беше во право. Толку за Шешељ. А Штерјо Наков е прост арамија кој наскоро ако има правна држава ќе одговара.

Бидејки не сум во можност на Слек да му дадам зелено,овде јавно ке му кажам дека во потполност се согласувам со неговото мислење.
И во врска Штерјо ке додам само дека тој е еден од оние СДСМ-овски бизнис олигарси близок до актуелната власт,кој финансира кампањи,а за возврат добива се од нив кога се на власт.А кога ке падне власта?Што тогаш?Ке го гонат како куче.И ке го фатат.Мора да се објасни како се купуваат гигантски фирми.Нели еднакви бевме у социјализмот?Е како сега испадна не?

Касти...и околу нив

strumics напиша:
Бидејки не сум во можност на Слек да му дадам зелено,овде јавно ке му кажам дека во потполност се согласувам со неговото мислење.
И во врска Штерјо ке додам само дека тој е еден од оние СДСМ-овски бизнис олигарси близок до актуелната власт,кој финансира кампањи,а за возврат добива се од нив кога се на власт.А кога ке падне власта?Што тогаш?Ке го гонат како куче.И ке го фатат.Мора да се објасни како се купуваат гигантски фирми.Нели еднакви бевме у социјализмот?Е како сега испадна не?
Кој е толку наивен да верува дека во социјализмот СИТЕ БИЛЕ ЕДНАКВИ???!!!.
Еднакви во што ве прашувам почитувани колешки и колеги?
Секојпат имало разлика ...некаде се нарекувале КАСТи . некаде Племство.....суштината е секојпат ИСТА.
Разликите секојпат постоеле ...постојат и додека е свет ивек ...ќе постојат.
Тоа е СУШТИНА а не и фФОРМА во кои тие ќе постојат.
Проблемот е што во некои општествени уредувања разликите биле помали во однос на други...но никако и дека немало разлики.
иви пример ви е Ќиро Глигоров...кој патеејќи за Македонија цели 3 децении бил дворски вазал..поинаку и наречено газолижач на САТРАПОТ
Сличен на него биле и Ѕинго , бај-Столе и ред руги „знаменити„ личности ...кои со своите маки по се изгледа не ...баеги „задолжиле„ за да ги раниме и поиме и пак да ни се „мачат„ живеејќи во некои си огромни зданија на Водно...наместо во...например некој стан во Чаир или Скопје-Север...каде он-лине би можеле да спроведуваат „соживот„ , разбира со соживотните кои нагрнале таму од Космет за да живеат...нели?.

[terjo Nakov od site televizii vo drzavava najmnogu si ja saka Telma na negoviot pobratim od "makpetrol" Andrea Josifovski. @iva cirkuzijada. ocigledno nesto go zabole otkako na A1 samiot si ja zgotvi corbata.

Приватизација=грабеж исклучиво од сдсм-офци

После Избори детална проверка на се оклу „приватизацијата„ ...и кој си ја има „мувата на капата„ пожелно е барем 2 години во „истражен„ во Шутка да проведе.
Овој овде посочен како да е створен за таму ...!!!?

lav напиша:
После Избори детална проверка на се оклу „приватизацијата„ ...и кој си ја има „мувата на капата„ пожелно е барем 2 години во „истражен„ во Шутка да проведе.
Овој овде посочен како да е створен за таму ...!!!?

abe kolega, sto se dve godini zatvor, za toa sto go imaat tie ukradeno, jas mizlam deka dozivoten zatvor za takvite e malku, i da mu se odzema se sto na nelegalen nacin steknal, a za dve godini sekoj ke odlezi i posle da si zivee so ukradenite pari miren i spokoen zivot

lav напиша:
Кој е толку наивен да верува дека во социјализмот СИТЕ БИЛЕ ЕДНАКВИ???!!!.
Еднакви во што ве прашувам почитувани колешки и колеги?
Секојпат имало разлика ...некаде се нарекувале КАСТи . некаде Племство.....суштината е секојпат ИСТА.
Разликите секојпат постоеле ...постојат и додека е свет ивек ...ќе постојат.
Тоа е СУШТИНА а не и фФОРМА во кои тие ќе постојат.
Проблемот е што во некои општествени уредувања разликите биле помали во однос на други...но никако и дека немало разлики.
иви пример ви е Ќиро Глигоров...кој патеејќи за Македонија цели 3 децении бил дворски вазал..поинаку и наречено газолижач на САТРАПОТ
Сличен на него биле и Ѕинго , бај-Столе и ред руги „знаменити„ личности ...кои со своите маки по се изгледа не ...баеги „задолжиле„ за да ги раниме и поиме и пак да ни се „мачат„ живеејќи во некои си огромни зданија на Водно...наместо во...например некој стан во Чаир или Скопје-Север...каде он-лине би можеле да спроведуваат „соживот„ , разбира со соживотните кои нагрнале таму од Космет за да живеат...нели?.

Лаву,бев ептен ироничен.Сакав да кажам дека и социјализмот беше класно општество,оти некои беа,,поеднакви,,од другите.Кој лапал пари тогаш искористи момент со приватизацијата.

Да е само Штерјо, лесна работа. Љубчо муабетеше за тоа како сакал да подкупува службеници од владата кога тој бил премиер, ама не кажа ништо за оние другите што биле кај него на „баци рака” и колку ги чинело тоа. Во македонија има неколку такви „бастиони” на матен бизнис за кои од време на време од медиумите ќе дознаеме за некаква афера и за многу кусо време потоа целата работа ќе се заташка, инспекциите нема да најдат ништо, истражните органи исто така па најпосле некој уште и ќе треба да се извинува, да не правиме муабет за тужење и судење новинари. Сакав да кажам, има и други и тоа многу покрупни риби, потешки од Штерјо Наков кој е ситна риба за нив. Него само го кине што не знае како треба да се однесува со јавноста, новинарите и власта за да си обезбеди мирно крадење...цинцар, што да му праиш, се стегнал па не му се дава колку што му побарале и сега ќе си одева заради тоа.

Изјава на деценијата

sterjo_nakov.jpg

"Да не те боли тебе курот за приватизацијата на Фершпед"
Штерјо Наков - сопственик на компанијата, одговара на новинарското прашање во врска со сомнителната приватизација.

Кои се тие покрупни риби бе Мандрак? Аман овој милиони евра тежи!

А што се однесува до изјавата на Штерјо Наков жалосно е какви простаци ја испокрадоа Македонија(мислам не дека ако беа културни ќе беше нешто полесно ама ова!). А каде е тука Здружение на новинари каде им се сега свирчињата со кои свиркаа пред 4 години за се и сешто. Не знам воопшто дали имаше и некаква реакција а камоли нешто поостро. Изгледа и Штерјо добро ги плаќа во Фабриката...

SLaCk напиша:
Кои се тие покрупни риби бе Мандрак? Аман овој милиони евра тежи!

А што се однесува до изјавата на Штерјо Наков жалосно е какви простаци ја испокрадоа Македонија(мислам не дека ако беа културни ќе беше нешто полесно ама ова!). А каде е тука Здружение на новинари каде им се сега свирчињата со кои свиркаа пред 4 години за се и сешто. Не знам воопшто дали имаше и некаква реакција а камоли нешто поостро. Изгледа и Штерјо добро ги плаќа во Фабриката...

SLaCk...Sterjo Nakov e bre gospodin covek prema nekoi drugi.... i so mnogu realen pristap kon problemot : BUKVALEN E !!!!
U oci ti kazuva deka si FYR-ovca..., a ti sega ( ej ne mislam na tebe, onaka opsto:):)!!!) gledaj sega kako ponataka : ke zemes svirce pa ke svirkas , nesto poconcretno ili ke si svitkas opavce ????
Sto da se kaze za onie mamlazi od site vidovi , boi i varijanti, sto te dovedoa na prosjacki stap, te ostavija bez tatkovina , ama toa seuste ne ti go kazuvaat vo oci......
Odsekogas sum ja pretpocital direktnata forma na izrazuvanje...mislam deka e toa za pocit....vo eden potez te stava na mestoto kade pripagas..da ne se gajat nepotrebno lazni iluzii , koi posle samo stvaraat rabota za kup psihijatri..., a na ovaa siromastija uste toj trosok li e neophoden :):):)????

Зошто во оваа држава не се бара потекло на имот?

Што мислите, дали богатството на Штерјо му е од нивите на дедо му?

Во ова транзициско време на криминални стопански дејанија и сомнително купување фабрики и фабрикишта,оние како дотичниот г-дин се снашле најубаво.Ние,обичните смртници само така ке си лаеме и на никој ништо не му можеме.
А како може да го промениме тоа?Кога народот ке го земе каменот во свои раце и ке удри по сите оние кои во последните 15 год. мазохистички ги трпиме на наша штета.
Колку и да звучи уличарски,она што Штерјо го кажал е суштината на целата македонска транзиција и промашен модел на приватизација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom