Shelby Mustang GT 500 1968

• Креатор на темата Креатор на темата ^HITMAN^
  • Време на започнување Време на започнување
H

^HITMAN^

Гостин
Shelby Mustang GT 500 1968
- 428cu
- 7,000cm3
- V8 engine
- 335 HP
- 4-speed manual transition

1968-ford-mustang-shelby-gt500.jpg

Икона на автоиндустријата во САД во 60-тите и 70-тите.
Постои ли некој кој не би сакал да го поседува?

Еве ја не би сакал да го поседувам не сум многу по американски коли :toe:

Еве ја не би сакал да го поседувам не сум многу по американски коли :toe:

Па ок тоа е прашање на избор и вкус и не би сакал да те убедувам, но се кладам дека доколку некој ти го даде како поклон и плус една цистерна гориво не би го одбил, нели? :)

scottsdale_barrett_jackson_1968_shelby_gt500e_cover.jpg

И тоа што викаш не би го одбил така :pos2:

Па ок тоа е прашање на избор и вкус и не би сакал да те убедувам, но се кладам дека доколку некој ти го даде како поклон и плус една цистерна гориво не би го одбил, нели?
Би го одбил:salut:

Кој не би сакал една ваква? Не познавам таков тип :vozbud:

Сепак, Опел Комодоре А, Форд Таунус 20м од 1968 неможат да бидат Мустанг или Шелби. Иако некои кај нас се трудат да го добијат изгледот на Мустанг со најразлични преправки и тјунинзи само ги усеруваат и така ретките примероци во оригинална состојба, кои сами по себе си имаат одличен muscle изглед од мајка, само бандажи добри им треба.

Па ок тоа е прашање на избор и вкус и не би сакал да те убедувам, но се кладам дека доколку некој ти го даде како поклон и плус една цистерна гориво не би го одбил, нели? :)

scottsdale_barrett_jackson_1968_shelby_gt500e_cover.jpg
Премногу е модифициран овај за мој вкус... ипак би сакал стандарден изглед на надворешноста. Под хауба се дозволени секакви модификации :), ама надвор како што го склопиле од фабрика, таков го сакам!

Незнам за вас но јас би убил за еден ваков. Уште малце останаа во возна состојба низ светов па затоа и цената им скокна до небо. Засега само ми останува да се надевам дека еден ден ќе го возам, секако ако не ги забранат автомобилите на нафта/бензин за некоја година. :vozbud: Ако дотогаш успеам да најдам некој Опел Сенатор Б би бил задоволен.

Штета голема што имам можност да возам ваква САМО на need for speed :smesko:

Имаше некаде тема за реставрација... го замолувам колегата Џип да ја ископа (пошто јас се спремам да гледам фудбал :pos2:) па да префрли мислењата во неа соодветствено. Ако го мрзи, ќе средам јас покасно.

Инаку, баш би сакал да го видам Минито од другарчето на BOKI, бар на слика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom