Шатирање на црна коса

• Креатор на темата Креатор на темата Marija 2015
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 март 2015
Мислења
5
Поени од реакции
0
Вака значи, имам црна фарбана коса и одлучив да ја осветлам бидејќи ми е монотона веќе црна пробав на секаков начин но не ми успеа сега сите ми препорачуваат да ја шатирам па потоа да ставам боја каква сакам. Дајте некој совет ве молам дали ке испадне добро :unsure:

Девојко оди во студио Фризерско, они таму ќе ти објаснат.
Немој на своја рука да праиш колоритет зашто ќе бидеш смешна.

Девојко оди во студио Фризерско, они таму ќе ти објаснат.
Немој на своја рука да праиш колоритет зашто ќе бидеш смешна.

Секако дека ке одам во фризерско студио но ме интересираше дали некој имал искуство да се шатира на црна фарбана коса бидејки се плашам од резултатите Онака Чисто информативно

Имам другарки кој праеле така а процесот сосема не го знам зашто не сум бил на таков третман.
Оди си на фризер и ќе ти кажат се како што треба и ќе си видиш што ќе праиш.
Може ќе се најде некоја девојка тука што го направила ова па може ќе ти помогне. :)

И јас се надевам некоја девојка ке сподели искуство да ме премисли ако треба на време бидејќи веке имам закажано за денес на фризер :( :facepalm: п.с морам да се фарбам не можам да ја оставам да ми порасне мојата природна лешник боја бидејќи имам многу седи влакна кои се приметувата на црната фарба

Последно уредено:
Jas se nadevam deka ke se predomislisi ke si ja vratis kosata kakva sto ti e prirodna.
Mozes da napravis druga promena, da ja isisas pokratko, da pocnes da ja nosis fenirana, da isprobuvas kup drugi novi frizuri sto ke ti go smenat izgledot.

Jas se nadevam deka ke se predomislisi ke si ja vratis kosata kakva sto ti e prirodna.
Mozes da napravis druga promena, da ja isisas pokratko, da pocnes da ja nosis fenirana, da isprobuvas kup drugi novi frizuri sto ke ti go smenat izgledot.

Ех кога би било толку лесно сепак промена на црна боја со никаква промена не може да се спореди. Сепак фала за советот :)

Не ти препорачувам да ја шатираш, па да се исфарбаш со друга боја. Шатирањето е процес на промена на бојата на влакното, со што се уништува целото влакно, изгуглај има еден куп објаснувања и искуства споделено. Најчесто тие што се одлучуваат на таков чекор покасно се каат.
Ти препорачувам да ја оставиш сама да израсне, покривајќи го коренот со колор шампон, а во меѓувреме мачкај ја цела коса со маслиново масло и цимет (еднаш неделно е доволно) и замотај ја во крпа и чувај ја така неколку часа, по можност и спиј така.
Јас така успеав природно да ја отстранам црната боја (но не преку ноќ) и да ги задржам дебелината и сјајот на влакното, како и должината.
Сепак, твоја коса твое право.
Поздрав и се надевам барем малку ти помогнав

Вака значи, имам црна фарбана коса и одлучив да ја осветлам бидејќи ми е монотона веќе црна пробав на секаков начин но не ми успеа сега сите ми препорачуваат да ја шатирам па потоа да ставам боја каква сакам. Дајте некој совет ве молам дали ке испадне добро :unsure:
Леле немој да шатираш црна коса, зошто после ќе личиш на Ѓупка во главата.

Најдобро е да отидеш на фризер и да се консултираш со фризерките. Они ќе ти го препорачаат најдобриот начин кој и нема толку да ја оштети косата. Знам дека се користи бланш за да ја осветлиш/направиш плава.

А ако сакаш дома самата да ја осветлиш косата купи си плава фарба и исфарбај се. Така ќе добиеш посветла нијанса. Со текот на времето колку почесто ќе се фарбаш плава, толку повеќе ќе се осветлува и бојата на косата. Исто има и друг начин, но најштетен за косата, а тоа е да ја премачкуваш со хидроген.

:)

Никако немој да ја шатираш!Уште толку ќе си ја оштетиш.Најдобро ќе биде да си купиш деколоратор,многу мои другарки така ваделе фарби,па потоа се осветлувале.Деколораторот нема да ти ја оштети косата.Добро,можеби малку,,ама не до толку како со бланш или хидроген.

@Aquatic.Angel @Sungerot Bob фала за советите и среќа што фризерот ми го кажа истото како и вие. Ми кажа дека ке ми ја вади прво бојата па потоа ке ме фарба во која нијанса сакам бидејќи ако сум се шатирала ке сум станела црвена во косата како хурем султан (y) Си најдов решение и си закажав термин за следната недела пошто тој процес траел неколку часа. Отанува да видам дали конечно ке си ја добијм посакуваната нијанса:pipi::vrtioci:[DOUBLEPOST=1427359075][/DOUBLEPOST]@Sungerot Bob П.с со Ѓупката многу ме насмеа јако ти беше ова ахахха :icon_lol:

Back
На врв Bottom