Сеќавањето на првата љубов е поопасно од дрога?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
jas mislam deka vo zivotov mozeme samo ednas da sakame nekogo ama vistinski.Toa ednostavno nema repriza.Prvata ljubov e vecna.Mi se ima sluceno da si rasipam vrska zaradi prvata ljubov sto cel zivot ke ja cuvam vo srce,ama za brak ne sum bas sigurna..Ne znam,mozebi,zavisi od situacijata i od mnogu okolnosti,ama znam deka koga i da ja vidam mojata prva ljubov ostanuvam bez zborovi,ne mozam da go kontroliram srceto,ednas se onesvestiv....dobro toa bese veke premnogu,ali posilno e od mene..ova e golema filozovija,tesko deka ke i se najde krajot..:toe:

Macedalien напиша:
Точно е дека сеќавањето на првата љубов буди во нас спомени и чувства коишто не се опишливи. Но зошто е тоа така? Дали е така затоа што сме „вљубени во љубовта“ или затоа што навистина личноста е таа што ни го исполнува сето срце? Љубов или личност? Што мислите?

Личен став : вљубеност во љубовта. :wink:

Не верувам дека секој се заљубува во првиот партнер, но верувам дека ако не завршиме со тој што сакаме, може и после 15-20 години да ни се расипе се` што ради реда сме изградиле, ако повторно ни се појави во животот.
Што имаат тука врска мажот или жената, па и децата? Децата уствари не би ги отфрлиле, но со нашиот брак зошто е чудно да се случи крај? Ако сме сакале некого повеќе од моменталниот брачен партнер, повеќе од нормално е да пукне тој брак, посебно во еден ваков случај.
Повеќе на филм го бива ова, но секако дека може да се случи, кај похрабри личности, јасно.

kolku i da imam tipci i so koj i da sum nikogas nema da ja zaboravam mojata prva i najgolema ljubov, bar ne dodeka ne zavrcam sredno zs sekoj skolski den go gledam a ostanatite denovi ili mi se javuva i me kani na kafe a jas gumam p..ka americka, akoga ne mi se javuva sanam deka ke se javi. I jas sum otisla.

Е ова ми е најголемата мана... Секогаш, ама баш секогаш се навраќам на него. Расипувам убави врски, добри прилики и не ми е мака, тој е мој, ме сака и го сакам...

Првата љубов моја само ми изнудува сеќавање од едно далечно убаво време.
Драг ми е и секогаш ќе ми биде ама љубов повеќе нема.
Така да не би рекла дека првата љубов е поопасна од дрога.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom