Седум гладни усни

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.565
Седум гладни детски усти во семејството Грнчаровски - храна денеска имаше само за најмалото

Плач од глад во домот на семејството Грнчаровски. Сите оние кои сакаат да им помогнат може да донираат на нивната жиро сметката 300007020452733 – Комерцијална банка.
getImageThumbnail.axd
Само најмалото од седумте деца, двегодишниот Даниел денеска имал оброк. Шише млеко подарено од милозливата сосетка.

„Ми помага кој колку може. Ама не знаеме секој ден како ќе го поминеме“, раскажа Лилјана Лазарова, мајка на децата.

Во малата собичка домот на ова семејство мајката низ солзи раскажуваше за животот без денар, без јадење, без среќа.

Денеска најголема радост за малечките беше портокалот и јаболкото што им ги дадовме. Рамноправно ги поделија. Не примаат никаква социјалана помош.

Сопругот не се пријавил навреме и го изгубиле социјалното, треба да чекаат цели 6 месеци до наредниот рок. Сега немаат пари ниту за нови документи.

Лилјана моли и бара помош, барем работа за еден за да можат да се прехранат.

Мирјана Мирчевска Јовановиќ​
20.02.2013, 17:42​

Според Устав сме социјална држава, на овие дечиња мора да им се помогне. Работат ли институцииве на терен нешто или пијат кафиња по канцеларии не ми е јасно. Донирајте!​

Донирано.
Ајде луѓе кој колку може донирајте,нема да осиромашите ако донирате некоја стотка.
Кога има жиро сметка со сигурност знам дека сите пари што ке ги донирам одат за нив,додека пак кога е преку оператор, од 100 денари за крајниот потребител одат само 30 денари.

Таткото не треба да дозволи да бидат гладни можи да фати некоја работа со мајстори или било шо и колку толку ке донеси дома нешто за јадење , не е работата само да се прат деца, треба и да се ранат :)

Немора да им даваат помош во облик на храна, пијалок, детергенти, алишта... нека ги вработаат двата родитела како државни службеници со по 22000 плата и завршен проблем!

Лила Филиповска организираше акција за помош, еве што имаше напишано на нејзиниот фан пејџ :''Samo da vi kazam deka majkata na sedumte decinja Ljiljana od parite sto gi sobravme kupila frizider za da ja stavi hranata sto ja kupivme, a vo cetvrtok blagodarenie na edna firma ke i odneseme mashina za perenje alista... DENES NIE UTRE VIE...!!!''

Лила Филиповска организираше акција за помош, еве што имаше напишано на нејзиниот фан пејџ :''Samo da vi kazam deka majkata na sedumte decinja Ljiljana od parite sto gi sobravme kupila frizider za da ja stavi hranata sto ja kupivme, a vo cetvrtok blagodarenie na edna firma ke i odneseme mashina za perenje alista... DENES NIE UTRE VIE...!!!''

Да не бидам мрчатор али како некој што нема за леб планираат да плаќа струја и детергенти?

Нека му најдат на таткото некоја физичка работа подобро да имаат некаков приход по дома.

Неможам а да не речам, пазат ли по колку деца прават, и знаат ли да се ебат луѓево без да затруднуваат секој пат кога се може? Што е многу - многу е. И секогаш има многу деца во екстремно сиромашни семејства. Греота е, и сето тоа, ама ај да се фрлиме сите деца да правиме и да ги раниме со воздух.
Плус татково бе, која неодговорност, кај исполнуваат услови за социјална помош, заборавил да се пријави навреме. Епа сеа, кој е крив? Цацко? Не е работата само да се плука, и луѓево на пати немаат осет. Не дека е социјалното нешто со кое ќе можат луксуз да си пружат, ама подобро нешто отколку ништо. Или само за деца праење го бива?

Донирано.
Ајде луѓе кој колку може донирајте,нема да осиромашите ако донирате некоја стотка.
Кога има жиро сметка со сигурност знам дека сите пари што ке ги донирам одат за нив,додека пак кога е преку оператор, од 100 денари за крајниот потребител одат само 30 денари.
Исто е и преку сметка , банката зима провизија. Ќе ги јадеме сега спомениците .

Незнам зошто најголем дел од луѓево повеќе посветуваат време да изедат гомно отколку да свртат на бројов. Жално. Тоа што ќе искоментирате против власта не им помага на луѓево, свртете на бројот или донирајте преку сметка. Пораката до власта дајте им ја на избори или на друго место, ќе умрете ама нема да прекинете да мешате политика у секој дел од животот, ебаве ненаситните.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom