Searchnu.com-вирус?

• Креатор на темата Креатор на темата Wandering Star
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Луѓе незнам како ми се инсталирало ова на мозилата, а гледам сега и на хромот ја имам. Значи, со секоја нова почетна страница ми искача http://www.searchnu.com/406?tag=newtab
Неможам никако да ја тргнам, во мозилата ја тргнав од extensions и во опција си ја ставив за главна страница да ми биде од мозила, но иако тргнато, ова чудо пак се појавува. Незнам дали јасно го напишав ова, не се разбирам многу, ама мислам дека најверојатно е вирус и ве молам за голема помош како да ја тргнам. Фала

Зошто едноставно не го управиш преку алатките на самиот пребарувач ?

Ништо џабе, се направив :(
Многу нервира
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 00:36 ---
Зошто едноставно не го управиш преку алатките на самиот пребарувач ?

Па го деинсталирав од програмите, го тргнав од extensions, ставам во опција да ми биде мозила старт пејџ за главна страница и пак се појавува. Незнам уште да пробам да ја преинсталирам мозилата

Ништо џабе, се направив :(
Многу нервира
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 00:36 ---

Па го деинсталирав од програмите, го тргнав од extensions, ставам во опција да ми биде мозила старт пејџ за главна страница и пак се појавува. Незнам уште да пробам да ја преинсталирам мозилата
Start up & search проба да ги измениш ?

се, дури и преку about:config и пак си е тука
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 00:59 ---
Ги избришав и хромот и мозилата и па ги инсталирав и конечно го снема :):):)
Фала за трудот

се, дури и преку about:config и пак си е тука
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 00:59 ---
Ги избришав и хромот и мозилата и па ги инсталирав и конечно го снема :):):)
Фала за трудот

И чисто онака скенирај со Malwarebytes и антивирусот да исчиштиш останати копилиња :)

Уф, со ова гомно јас имав проблем едно време, ама после од други причини го форматирав компјутерот и го снема. Инаку гледам доста заразени има компјутери со овој вирус. Пробај со Hitman Pro, Malwarebytes и CCleaner. Ако не ти помогне ова побарај помош кај Psyside мислам дека нема да те одбие. Инаку во краен случај формат.

Колку шо се сеќавам со Hitman Pro му ебав мајката на ова најсмарачко нешто...
Иначе нишо не помогвеше од то да Freedy T шо го имат спомнато...

Луѓе незнам како ми се инсталирало ова на мозилата, а гледам сега и на хромот ја имам. Значи, со секоја нова почетна страница ми искача http://www.searchnu.com/406?tag=newtab
Неможам никако да ја тргнам, во мозилата ја тргнав од extensions и во опција си ја ставив за главна страница да ми биде од мозила, но иако тргнато, ова чудо пак се појавува. Незнам дали јасно го напишав ова, не се разбирам многу, ама мислам дека најверојатно е вирус и ве молам за голема помош како да ја тргнам. Фала
Ќе го отвориш хромот,одиш settings-on startup-Open a specific page or set of pages-set pages и таму имаш опција да ја избришеш страната да не ти ја отвара повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom