Се плашите ли од темнината? Зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата ogi_bt
  • Време на започнување Време на започнување
Како мала многу се плашев од темница. Потоа како што растев стравот постепено се намали, се до пред 2-3 години кога поради едно непријатно искуство повторно се појави и сега не можам да замислам да се најдам ноќе сама надвор од дома (инаку се дешава да останам сама дома ноќно време, но тогаш не чувствувам страв туку само некаква напнатост). Немам појма од што конкретно се плашам (не верувам во некои натприродни сили или суштества што демнат во ноќта), но избегнувам да се најдам сама надвор во темница, освен кога морам. :unsure:

Јас не се плашам воопшто...Мене ми е дури и преубаво во темница, ме одмара и опушта...Јас неможам да заспијам ако има и трунка светло во соба, ми смета...Од мала сум така научена да спијам..можеби и затоа немам страв воопшто...

Па да, имам некој страв од темнина, самата темнина го дава чувството да се чувствуваш беспомошно, зошто во тој момент ништо не гледаш, а со самото тоа и очекуваш да се случи нешто.... дури и да се сопнеш негледајќи во темницата. Но тоа е нормално кај нас луѓето.... :)

Јас не се плашам воопшто...Мене ми е дури и преубаво во темница, ме одмара и опушта...Јас неможам да заспијам ако има и трунка светло во соба, ми смета...Од мала сум така научена да спијам..можеби и затоа немам страв воопшто...

Исто и јас.Во мојата соба 24/7/365 дена се спуштени завесите,никогаш не ги дигам ниту палам светло.Вечен мрак :) ми смета светлина и сонце..

Исто и јас.Во мојата соба 24/7/365 дена се спуштени завесите,никогаш не ги дигам ниту палам светло.Вечен мрак :) ми смета светлина и сонце..

Не до толку.напротив јас сакам сонце, светлина и утро.;) Но вечерта има посебен шмек.

Eve malku da se nasmeeme na moja smetka. Na mene mi e strav da zaspija so izgasnato svetlo posto ako gledam nekoj horror movie mi e strav da zaspijam i plus ako nekoj covek se pojavi pod krevet dodeka go gledam filmot e togash totalno sum postran.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom