Се бара крвна група АБ позитив

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Се бара крвна група АБ позитив за ЈОВЧЕСКИ САШКО (26 години) кој се лекува на Клиниката за хематологија. Ако некој сака да помогне нека се јави на 071/252-177 (Драги).

Оваа порака ми стигна на фејсбук, ако има некој крвна група АБ+ нека се јави на бројот.

ја имам крвнава група ама неможам сеуште да дарувам...
штета :(

Се јавив на бројот уште пред недела време. Разговарав со мајката на момчето. Оставив податоци и рекоа дека ќе ме контактираат. Сеуште нема ништо, а би сакал да помогнам.

Јас сум AB-.

Не знам дали тоа што сум негатив има некаква врска или не, не се разбирам баш во тоа, но можам ли јас да дарувам?

Јас сум AB-.

Не знам дали тоа што сум негатив има некаква врска или не, не се разбирам баш во тоа, но можам ли јас да дарувам?

Не, затоа што сте различни фактори, настанува слепување антиген - антитело и настанува смрт :)
Сепак, АБ е универзален акцептор, би примил крв од сите крвни групи, но секогаш се бара прво дали има некој со АБ+.

Не, затоа што сте различни фактори, настанува слепување антиген - антитело и настанува смрт :)
Сепак, АБ е универзален акцептор, би примил крв од сите крвни групи, но секогаш се бара прво дали има некој со АБ+.

Значи ако нема кој да помогне можам јас да дарувам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom