Сакам да емигрирам во Канада. Како?

• Креатор на темата Креатор на темата кумановски
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 април 2006
Мислења
34
Поени од реакции
0
Јас и сопругата имаме по 34 години и две деца од 5,5 и 4 години и сакаме да емигрираме во Канада. Ги молам сите кои имаат конструктивни предлози и искуства да кажат нешто по темава.
Благодарен

Najbrzo...ovakoj....:helou:
Kupujes si kartu u jedan pravac za Island...
Od tamo..pentris se na santu koja ide u pravac severozapad...
Ako ima mecku na santu...bezis...tuj ni bog ne pomaze!
E ako ima foku...super...ke ima i za jelo dur plovis!
Nemoj da palis vatru na santu...ke go dupnes i ode ko Titanic...
Kad stignes u blizinu na kopno...krstis se za bog da pomaze i plivas kilometar-dva!
p.s Ako te uvati imigraciona policija...ponavjas opet sve jovo-nanovo!

E toj ti e...dobitni recept!

Sala na strana...NEZNAM!
Tesko e u momentov!

Е ми текнува на времето моите имаа подадено за Канада(пред 4-5 год),поточно имаше да се оди за Vinipeng,се средивме супер готово да заминиме али пред да се тргне се јавија и рекоја ако сакате да дојдете треба да полагате тест,и да знаете 98% англиски што е невозможно,и тој тестот се полагаше во Грција.Така да нас не ни успеа ама знам многу луѓе кои заминаа

ВИ ПОСАКУВАМ ДА ВИ СЕ ОСТВАРИ ЖЕЛБАТА СРЕЌНО И СЕ НАЈДОБРО

Само да надополнам тешкото беше во тоа што требаше само мајками да го полага испитот,а добрата вест беше дека во Vinipeng мораше да седиш 2 години,али после можеш да одиш кај сакаш......

со девојка ми планиравме таму на факултет да идеме, сепак се решивме во Бугарија да идеме а одкако ке завршиме идеме таму да работиме и живееме. Е сега ние имаме предност оти чичко и таму веке живее некои 6/7 години, башка има и државјанство и работа. А и татко и на девојка ми има претставништво. Значи и покрај тоа што би имал премноги врски за лесно стигнивање и гаранција некој да ти прати немој да мислиш дека ке биде се лесно.
Најлесен начин е ако си студент или пак ако имаш пријател па да ти прати гаранција дека ке бидеш работна сила.

На канаѓаните им се гади кога ке видат некој со ски и со иќ презиме на крајот, оти социјалните работници имаат многу лошо искуство со социјалните случаеви оти скоро 70% од македонците и србите што отишле во Канада после добивањето на државјанството станувале социјални случаеви оти и тоа им одоварало, ако нормални стандарди се 800 евра социјалното е 900 евра значи имаш дури и за да тргнеш некој динар на страна... :toe:

апропо канада ве чека имам прашано дечкото што е претставник таму или главен во агенцијата ќе ти објасни убаво .

Прво ќе напишеш еден формулар на кој ќе потполниш твои податоци кои се бодуваат .
Битно ти е образование
јазик мислам дека и францускиот крева некој бод има работи кои доста се флексибилни односно можеш да импровизираш за да освоиш повеќе поени.
Сето ова го правиш фиктивно и типот ти ги сумира поениве и ти кажува колкави имаш шанси и се нафаќа за работа ако имаш шанси да емигрираш.

Друга убава работа е што зема провизија откако ќе заврши работа бар мене така ми рече

крај краева пробај да се информираш не губиш ништо

кумановски напиша:
Јас и сопругата имаме по 34 години и две деца од 5,5 и 4 години и сакаме да емигрираме во Канада. Ги молам сите кои имаат конструктивни предлози и искуства да кажат нешто по темава.
Благодарен

Ako prichinata za doadjanje vo Kanada ti e tuka da se vrabotish na "drzavno" ili po kumanovski "da bidesh argatin",moj sovet, poarno sedi si vo Makedonija.
Ako ti e planot da si go najdesh svoeto mesto pod sonceto ,so sopstven biznis -Canada e raj na zemjata.
Za prvata varianta chitaj go forumot "snapsolutions".
Za vtorava "kanadavecheka" ke ti go kaze najlesniot pat.
Da ti pojasnam ,ako si gotvach 102% moze da se dobie rabotna viza......ako si vozach na "shljeper" po kumanovski 50/50 i taka natamu.... za ovoj nachin nema test za jazik,procedurata e maksimum okolu shst meseci.Nositelot obezbeduva rabotni ili dozvoli za skoluvanje za ostanatite chlenovi na semejstvoto.

vancevtodor напиша:
Ako prichinata za doadjanje vo Kanada ti e tuka da se vrabotish na "drzavno" ili po kumanovski "da bidesh argatin",moj sovet, poarno sedi si vo Makedonija.
Ako ti e planot da si go najdesh svoeto mesto pod sonceto ,so sopstven biznis -Canada e raj na zemjata.
Остави луѓето сами да донесат заклучок за snapsolutions :smir:. BTW, погрешно ми ги толкуваш кумановските тремини :nenene:

Sljeper kako termin go ima vo Kumanovo ama vo pomal procent (ako me razbirate) Vo sekoj slucaj fala mnogu za dosegasnite mislenja i bi ve zamolil ako imate uste soznanija da gi pisuvate. Nekoj mi veti i adresi na forumi na nasite od Kanada i za Kanada, ako gi imate pustajte.

U princip jas baram moznost za emigriranje odnosno zaminuvanje, prilagoduvanje i kako sto kazavte baranje mesto pod sonce.

vancevtodor напиша:
Da ti pojasnam ,ako si gotvach 102% moze da se dobie rabotna viza......ako si vozach na "shljeper" po kumanovski 50/50 i taka natamu.... za ovoj nachin nema test za jazik,procedurata e maksimum okolu shst meseci.Nositelot obezbeduva rabotni ili dozvoli za skoluvanje za ostanatite chlenovi na semejstvoto.

vancevtodor blagodaram za sovetite i te molam posto sum za vtorata varijanta ako ne ti e tesko pojasni mi ja malku poveke.

Fala odnapred

Ako si navistina zainteresiran za emigriranje, mozam da ti kazam samo toa sho pametam, koga moite gi pripremaa dokumentite.
Cobepet@yahoo.com
Kontaktiraj me na meseneger.

Bash ja gledav stranicata, i vidov deka i ne e laga toa sto e tamu prikazano, zatoa so na Kanada navistina i trebaat kvalifikuvani rabotnici, t.e zanaetcii kako sto e tamu navedeno.Trade skills gi narekuvaat.
Kanada ne e toa sho site si zamisluvaat.Kako i da e ,ako finansiskata situacija vi e navistina teska, dobro e da se emigrira, no ne ocekuvajte bajka.Osobeno ne za Winipeg.Klimata vo Winipeg e edna od najlosite vo svetot.Na leto e mnogu zesko i vlazno, a na zima e uzasno ladno.I baska toa, Manitoba nema buming ekonomija.
Ako sakash da emigrirash vo Kanada, odi pravo Alberta, ako dojdish vo Toronto gadno ke se zafrknish.Momentalno taa provincija e 110 000 rabotnici vo minus.Jas na forumov imav otvoreno i tema za Alberta, ama gleam deka se sho sum napisal mi izbrisale, skoro site postovi mi se brishka. Neznam so e pricinata, a bas bi sakal da mi se objasni.
Pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom