Реселер хостинг

• Креатор на темата Креатор на темата Wolonter
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 октомври 2010
Мислења
23
Поени од реакции
0
Имам едно прашање како да продавам реселер хостинг дали пред тоа треба да имам дедициран хостинг и со тоа да правам реселер за да продавам реселер хостинг или како кажете ми некој што продава хостинг што можеш да продаваш реселер

оди на некои од хостинг сервисите (justhost, hostgator...) имаш и онлајн агенти ке ти кажат се шо не ти е јасно, а имаш и опција да станеш реселер така да само се пријавуваш и тоа е тоа

Имаш 2 опции. Првата е да земеш дедициран сервер, и потоа да креираш реселери (јас дилери си ги викам).
Втората опција е (не секоја хостинг компанија го поддржува ова, ќе треба да ги прашуваш поединечно оние што ќе ти фатат око) под-реселер да бидеш. Значи хостинг компанијата/сопственикот на серверот да ти креира реселер, во кој ти ќе можеш да креираш под-реселери.

АКо планираш само shared пакети да продаваш најубо е да си купиш Reseler Пакет од некој хост кој го продава тоа
И другото се ти е наместено ти само ке идеш на креирање на акаунти :D
а ако сакаш да продаваш резилери тогаш најубо ти е да си купиш Master Reseler од кој ке можеш Shared и Reseleri да прдаваш

прашав во ухост ми рекоа дека можам реселери да правам со впс и дедициран хостинг дали е точно тоа?

прашав во ухост ми рекоа дека можам реселери да правам со впс и дедициран хостинг дали е точно тоа?

Можеби би можел да ти помогнам јас, контактирај ме на MSN ili email : offshoregator@hotmail.com нудам web hosting reseller ако те бендиса некоја понуда може да се договориме :) Моментално продавам Offshore i Onshore хостинг reseller и shared хостинг!!! Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom