- Член од
- 22 февруари 2009
- Мислења
- 746
- Поени од реакции
- 35
Македонски преродбеник,поет,конзул.Роден во 1826 год. во Башино село во близина на Велес,умира во 1897 год. во Русија.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Така се и во книгата оти се од микрофилм од Руските архиви.Инаку зборникот никогаш не е објавен во Бугарија или Србија оти е пишуван за Македонскиот народ.Со мала резолуција се сликите :nesum:, вака ништо не се разбира а ако се зумира е уште полошо![]()
Побарај го кај вас во бугарија ако го имате па ке видиш што пишува.Словенско болгаро-не е бугарскоДали тука пишува Словарь болгаро - русскиј или нешто не гледам добро?
http://www.4shared.com/file/137070158/48f8476e/zbornik_na_Konstantin_MPetrovic.html
еве ја целата книга па повелете.
птицо во книгата се убаво си пиши нема јас да ти ја раскажувам.Јас ништо не пропагирам, само читам што напишал Петкович. Може да не се го знаеле нашите историчари. Јас за прв пат од тебе научив дека постоел ваков речник.
Вие од кога го знаете?
PS Ajde zaradi tebe ke si stavam avatar ptica orel, koja ke kruzhi nad tebe i ke te chuva od zabludite!
Јас ништо не пропагирам, само читам што напишал Петкович. Може да не се го знаеле нашите историчари. Јас за прв пат од тебе научив дека постоел ваков речник.
Вие од кога го знаете?
PS Ajde zaradi tebe ke si stavam avatar ptica orel, koja ke kruzhi nad tebe i ke te chuva od zabludite!
птицо во книгата се убаво си пиши нема јас да ти ја раскажувам.
ти бе стварно не си со сите и нема потреба повеке да ти одговарам.Se` prochitav. Vazhen e originalot. Shto ke iskomentira nekoj nauchnik, ne me interesira. Jasno si napishal K. Petkovich koe kako e.
од каде бе бугари во Велес кај ги најде на кој попис:pos2::pos2:Vo sluchajov e tochno obratnoto. Avtorot si kazhal kakov mu e jazikot, kakva mu e nacionalnosta, a ti go pravish avtomatski etnichki Makedonec.
Chekam slednata kniga, koja ke ja prezentirash, tamu ti e silata, nemoj da mi odgovarash.
да и три каракачанов и другарите негови.Тоа ти е проблемот. Значи штом денес нема и никогаш немало.
Имало најмалку еден - К. Петкович - авторот на болгарско-рускиот речник, составен од Болгаринот К. Петкович во 1848 година.
А, и Џинот да не го заборавам. Значи најмалку двајца се.