Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во тоа што е спомнато во книгите не ќе да има многу вистина. За Илуминати јас би ти препорачал да ја прочиташ книгата "Илуминати" од Вилијам Де Шатон (така мислам дека беше), а за масони не знам, можеби ѕидарски ќе можи да ти поможи.Прочитај го Кодот на ДаВинчи-тоа се масоните
па прочитај ја Ангели и Демони-тоа се илуминатите
Kоја е разликата помеѓу масоните, илуминатите и темпларите ?
Ќе може ли некој да ми објасн и да ми ја каже нивната цел и по што се разликуваат тие.
... Zemi procitaj go kodot edno 50 pati pa ce svanisdecki ne se opteretujte so vakvi temi glavata ce ve bole :p
Прочитај го Кодот на ДаВинчи-тоа се масоните
па прочитај ја Ангели и Демони-тоа се илуминатите
Da na toa mislev, zosto cesto se povrzuvaat, najverojatno radi slicnosta vo iminjata. A i na ne malku mesta sum sretnal kako se prenesuva deka vsusnost onie luge koi sto nie gi znaeme kako nositeli na iluminizmot se i Iluminati. Zatoa i bese moeto prasanje.Quark - ако имаш предвид Просветлението - не, илуминатите немаат врска со тој период, поскоро е обратно. Здружението всушност се вика - Perfectibilists, а општеството им го дава името Илуминати. Постојат само 10-тина години и немаат реално влијание и важност каква што им се придава.
Причина за нивната популарност е тоа што името звучи мистично и самото здружение звучи тајно - иако нивните цели, идеи и методи се опишани јасно од самиот основач, Адам Вајшаупт, во неговите 3 книги, уште во негово време.