K
kat.<3
Гостин
Еден човек разговараше со Бог.
Бог : Здраво. Ти ме викна.
јас : Да те викнам? Не, кој е ова?
Бог : Бог. Ги слушнав твоите молитви. Па, помислив да зборувам со тебе.
јас : Секако, се молам. Прави да се чувствувам добро. Всушност зафатен сум сега. Во средина на нешто, знаеш.
Бог : Со што си зафатен? Мравките се зафатени, исто така.
јас : Не знам. Но не можам да најдам слободно време. Животот станува тежок. Се е во брзање целото време.
Бог : Секако. Активноста прави да си зафатен. Но продуктивноста ти донесува резултати. Активноста го конзумира времето. Продуктивноста го ослободува.
јас : Но сеуште не можам да сфатам. А и, не очекував ТИ да ми шепотиш во интернет разговор.
Бог : Сакав да ти помогнам да ја решиш твојата борба за време со тоа што ќе ти дадам нешто јасно. Сакав да стигнам до тебе преку медиумот со кој си задоволен.
јас : Кажи ми, зошто животот стана толку комплициран?
Бог : Престани да го анализираш животот. Само живеј. Анализата е тоа што го прави комплициран.
јас : Зошто сме тогаш постојано несреќни?
Бог : Твоето денес е твоето утре за кое се грижеше вчера. Се грижиш затоа што актот на грижа станал навика. Тоа е она заради кое не си среќен.
јас : Но како можеме да не се грижиме кога има толку многу несигурност?
Бог : Несигурноста е неизбежна, но грижата е назадолжителна.
јас : Но тогаш, има толку многу болка како резултат на несигурноста.
Бог : Болката е неизбежна, но страдањето е незадолжително.
јас : Ако страдањето е незадолжително, зошто добрите луѓе секогаш страдаат?
Бог : Дијамантите не можат да бидат полирани без триење. Златото не може да биде прочистено без оган. Добрите луѓе поминуваат низ тестови. Со тоа искуство нивниот живот станува подобар, не горчлив.
јас : Сакаш да кажеш дека такво искуство е корисно?
Бог : Да. Искуството е добар учител. Ги дава тестовите прво, а лекциите после.
јас : Но сеуште, зошто мораме да поминеме низ такви тестови? Зошто не можеме да бидеме слободни од проблеми?
Бог : Проблемите имаат цел да понудат лекции кои имаат полза за да се зголеми менталната сила. Внатрешната сила доаѓа од борба и истрајување, не кога си слободен од проблемите.
јас : Искрено, во средина на толку многу проблеми, не знаеме каде одиме.
Бог : Ако погледнеш надвор нема да знаеш каде одиш. Погледни внатре. Глeдајќи надвор, сонуваш. Гледајќи внатре, се разбудуваш. Очите донесуваат поглед, срцето донесува проникнување.
јас : Некогаш неуспевањето брзо изгледа дека боли повеќе отколку да се движиш во правилната насока.
Бог : Успехот е релативен, квантифициран од други. исполнувањето е апсолутно, квантифицирано од тебе. Да го знаеш патот напред повеќе исполнува од тоа да знаеш дека си отишол напред.
јас : Некогаш прашувам, кој сум јас, зошто сум овде? Не ги знам одговорите.
Бог : Барај, не да најдеш кој си, но да разбереш кој сакаш да бидеш. Престани да бараш причина зошто си овде. Креирај ја. Животот не е процес на откривање но процес на креирање.
јас : Како можам да го земам најдоброто од животот?
Бог : Соочи се со твоето минато без сожалување. Земи ја во раце твојата сегашност со доверба. Подготви се за иднината без страв.
јас : Некогаш моите молитви не се одговорени.
Бог : Нема неодговорени молитви. Некогаш одговорот е НЕ.
јас : Ти благодарам за овој прекрасен разговор. Ќе се трудам да се плашам помалку.
Бог : Задржи ја верата и исфрли го стравот. Животот е мистерија за да се објасни, не проблем за да се режи. Животот е прекрасен ако знаеш како да живееш!
јас : Те молам продолжи да не благословуваш сите нас!
Source: Dr. S. Pachi
Translation: kat.
Бог : Здраво. Ти ме викна.
јас : Да те викнам? Не, кој е ова?
Бог : Бог. Ги слушнав твоите молитви. Па, помислив да зборувам со тебе.
јас : Секако, се молам. Прави да се чувствувам добро. Всушност зафатен сум сега. Во средина на нешто, знаеш.
Бог : Со што си зафатен? Мравките се зафатени, исто така.
јас : Не знам. Но не можам да најдам слободно време. Животот станува тежок. Се е во брзање целото време.
Бог : Секако. Активноста прави да си зафатен. Но продуктивноста ти донесува резултати. Активноста го конзумира времето. Продуктивноста го ослободува.
јас : Но сеуште не можам да сфатам. А и, не очекував ТИ да ми шепотиш во интернет разговор.
Бог : Сакав да ти помогнам да ја решиш твојата борба за време со тоа што ќе ти дадам нешто јасно. Сакав да стигнам до тебе преку медиумот со кој си задоволен.
јас : Кажи ми, зошто животот стана толку комплициран?
Бог : Престани да го анализираш животот. Само живеј. Анализата е тоа што го прави комплициран.
јас : Зошто сме тогаш постојано несреќни?
Бог : Твоето денес е твоето утре за кое се грижеше вчера. Се грижиш затоа што актот на грижа станал навика. Тоа е она заради кое не си среќен.
јас : Но како можеме да не се грижиме кога има толку многу несигурност?
Бог : Несигурноста е неизбежна, но грижата е назадолжителна.
јас : Но тогаш, има толку многу болка како резултат на несигурноста.
Бог : Болката е неизбежна, но страдањето е незадолжително.
јас : Ако страдањето е незадолжително, зошто добрите луѓе секогаш страдаат?
Бог : Дијамантите не можат да бидат полирани без триење. Златото не може да биде прочистено без оган. Добрите луѓе поминуваат низ тестови. Со тоа искуство нивниот живот станува подобар, не горчлив.
јас : Сакаш да кажеш дека такво искуство е корисно?
Бог : Да. Искуството е добар учител. Ги дава тестовите прво, а лекциите после.
јас : Но сеуште, зошто мораме да поминеме низ такви тестови? Зошто не можеме да бидеме слободни од проблеми?
Бог : Проблемите имаат цел да понудат лекции кои имаат полза за да се зголеми менталната сила. Внатрешната сила доаѓа од борба и истрајување, не кога си слободен од проблемите.
јас : Искрено, во средина на толку многу проблеми, не знаеме каде одиме.
Бог : Ако погледнеш надвор нема да знаеш каде одиш. Погледни внатре. Глeдајќи надвор, сонуваш. Гледајќи внатре, се разбудуваш. Очите донесуваат поглед, срцето донесува проникнување.
јас : Некогаш неуспевањето брзо изгледа дека боли повеќе отколку да се движиш во правилната насока.
Бог : Успехот е релативен, квантифициран од други. исполнувањето е апсолутно, квантифицирано од тебе. Да го знаеш патот напред повеќе исполнува од тоа да знаеш дека си отишол напред.
јас : Некогаш прашувам, кој сум јас, зошто сум овде? Не ги знам одговорите.
Бог : Барај, не да најдеш кој си, но да разбереш кој сакаш да бидеш. Престани да бараш причина зошто си овде. Креирај ја. Животот не е процес на откривање но процес на креирање.
јас : Како можам да го земам најдоброто од животот?
Бог : Соочи се со твоето минато без сожалување. Земи ја во раце твојата сегашност со доверба. Подготви се за иднината без страв.
јас : Некогаш моите молитви не се одговорени.
Бог : Нема неодговорени молитви. Некогаш одговорот е НЕ.
јас : Ти благодарам за овој прекрасен разговор. Ќе се трудам да се плашам помалку.
Бог : Задржи ја верата и исфрли го стравот. Животот е мистерија за да се објасни, не проблем за да се режи. Животот е прекрасен ако знаеш како да живееш!
јас : Те молам продолжи да не благословуваш сите нас!
Source: Dr. S. Pachi
Translation: kat.