Ram overheating

• Креатор на темата Креатор на темата Nikolov82
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Локација
Виница
Kako sto kazuva naslovot imam problem so ram-ot 2GB DDR2 800Mhz. Uste na start pokazuva 65 stepeni temperatura vo Aida 64. Probav da namalam freq na 533, isto. Staviv nova plocka i taa isto taka pokazuva 65-68 stepeni. Staviv dopolnitelen ventilator na zadnata strana kukisteto, namali so 3 stepeni. Za normalno rabotenje kako Kajgana forum, FB nema problem, no koga vklucam igra diga i do 74stepeni i pocne da secka igrata!

Solucija? Kolku kje pomogne da stavam ladilnik na ramot?????

Човече не ти загрева рамот. Или е графичката или процесоро. Најверојатно и двете. На овие температури ништо чудно.

:eek: прв пат слушам дека рамот загрева :pos:

Млад си друже ќе научиш :D
--- надополнето: 17 август 2013 во 00:01 ---
Испадна дека е чипсетот кој загрева
je5e.png

Сензори за температура нема на рамот. А за чипсетот кај мене е 55 степени само што ќе го уклучам компјутерот. Стига до 70.. Тера година ипол без проблем.

Набави си кулер за рам специјално, или додади некој вентилатор во куќиштето, а може и да ти е премногу топло во собата... Кај мене рамот прегрева уште од кога ставив 2-ра плочка (лаптоп) и без кулер не можам да играм ништо, проблемот ми е што нема проток на воздух околу рамот на овој лаптоп, единствено со додатно ладење го решавам. Инаку ти барем си среќен ако почнува да ти сецка, кај мене BSOD мава директно.

Многу сте ми интересни со советиве, please continue! :pos:

Back
На врв Bottom