Психичката состојба на Западните лидери?

• Креатор на темата Креатор на темата r3aktor
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 мај 2011
Мислења
4
Поени од реакции
1

Ова не е тема за подфорумот психологија...
Има многу вакви моменти кога апчињата не им делуваат и нивниот карактер излегува на површина.
Дали западните лидери се болни личности кои сакаат да го обликуваат светот по нивен терк?

Ако најдете слични видеа како ова, имаше една реакција на Кушнер за жолтата куќа мислам, постирајте ги тука и да дискутираме

Ништо чудно, се што се случува во светот е борба за интерест. Незнам зошто ве чуди што политичариве се однесуваат макијавелистички. Едноставно, целта ги оправдува сретствата. Жртвите се само бројки и статистика. Отсекогаш било така и секогаш ќе биде така. Без разлика дали декларативно се залагаат за демократија, комунизам, феудализам, рандом-изам... Човекот има анимални инстикти и сака да победува, тоа е факт.

Ништо чудно, се што се случува во светот е борба за интерест. Незнам зошто ве чуди што политичариве се однесуваат макијавелистички. Едноставно, целта ги оправдува сретствата. Жртвите се само бројки и статистика. Отсекогаш било така и секогаш ќе биде така. Без разлика дали декларативно се залагаат за демократија, комунизам, феудализам, рандом-изам... Човекот има анимални инстикти и сака да победува, тоа е факт.

А бе тоа сите го сфаќаат, ама барем нека не ми продаваат хумани вредности и некои си наводни човекови права и нека не ми зборуваат колку човечкиот живот е најбитен и дека основно човечко право е правото на живот. Нека не вреѓаат интелегенција, никој не е глупав до толку да верува во тие нивни наводни хуманистички говори.

Мој евергрин forever green:

Инаку, ваквите и на нив слични се олицетворение на тоа што религиозните го нарекуваат “ѓавол“. Тие се злото кое стои зад сите страдања на милиони и милиони деца, жени, возрасни. Билдерберг, масони... како сакаш кажи ги.

Браво за темата.
Не сум знаел дека 500.000 ирачки деца имаат погинато од нивните бомби.
Која е таа идеја која треба толку деца да ја платат со своите животи.
Ајде овие европејците нека ми ја објаснат.

Браво за темата.
Изјавата е од 96-та, тогаш немало бомбардирања врз Ирак.
Тие пола милион деца не биле жртви на бомби и куршуми, туку на санкции.

не е битно и санкциите се некој вид на оружје...
воглавно западот посебно САД се тие кои изигруваат светски полицаец
додуша силни се, досега немале војна на нивна територија, никој не ги нападнал на домашен терен од 2001ва, ама затоа бегаат како опалени од таму каде штои сакаат да воведат демократија. Дали се нормални? не се......исти се како Калигула....

А бе тоа сите го сфаќаат, ама барем нека не ми продаваат хумани вредности и некои си наводни човекови права и нека не ми зборуваат колку човечкиот живот е најбитен и дека основно човечко право е правото на живот. Нека не вреѓаат интелегенција, никој не е глупав до толку да верува во тие нивни наводни хуманистички говори.
Никој не не тера да го купиме тоа што го продаваат. Само за жал, има такви што не прашуваат за цена, се купуваат од нив. Западот рече така и мора така, пошто ако не си неизживеан сељак. За болдот се надевам дека е така, ама не сум баш убеден, види на колку од луѓево во Македонија им е репер западната “демократија“.

Браво за темата.
Не од бомбите, туку од санкциите. Али подобро да загинеа од бомбите. вака измачување, глад, болести...

И на крајот она пореметеното ќе ти каже вредеше??? Епа не умираа нејзините и нивните деца, затоа...

И 500 000 е под знак прашалник. Според некои бројката е многу поголема...

Ми текна на едно видео со Гордон Браун, каде гласач го нарекува нетрпелив фанатик, незнаејќи дека микрофонот сеуште е вклучен:

--- надополнето: Oct 22, 2011 10:20 PM ---
Ама за Буш ден денес не знам од која лудница го беа собрале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom