,,Програмирање" на мозокот.

• Креатор на темата Креатор на темата Ивaн
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Не знам дали има ваква тема, ако има спојувајте :)

Дали ви се случило да се разбудите од спиење непосредно пред да ви заѕвони алармот или да се разбудите во време баш кога вие сакате? На што се должи ова? Логично објаснување?

На мене ми се има случено многу пати, ама многу ме зачуди кога се разбудив 3 пати (3 дена по ред околу 30 секунди пред да ми заѕвони алармот.)

Првиот пат го направив алармот во 7 , се разбудувам 6:59 и не му дадов големо значење затоа што ми се случувало многу пати.
Вториот ден го правам алармот во 8 се разбудувам во 7:59, и си викам ова не е могуче.
Третиот вечер пред да си легнам си мислам мора и трет пат ова да ми се случи, се сконцентрирав на бројките и си легнав, станувам сабаљето го земам телефонот во рака да видам колку е саат и тогаш почнува да ѕвони алармот.

Четвратата вечер несакав да се оптеретувам со тоа, за да не се разочарам, си легнав и викам ,,шо сака нека биде" и не ми успеа. :D

Ваши искуства?

Премногу пати ми се има дешавано ! :) Незнам зошто се случува тоа, ама многу, многу пати ми се има десено на пр во 7:30 наместен алармот и во 7:29 да станам и одма да почне да ѕвони алармот.. исто и за 1ви мај, уопште немав наместено аларм, а планирав да станам у 7 точно.. само што станав по навика го зимам телефонот да видам колку е саат и ете го 6:59 и у истата секунда куцнува 7:00 .. На што се должи се тоа, who knows ? :D

Ми се случувало , ама поретко.

Ова се должи на тоа што вашите биолошки часовници се усогласиле со нормалниов часовник, т.е мозокот ви знае кога поминал 1 саат, 2 саата, 3,4 итн. И коа ке му речеш сега е пр. 12 сакам да станам у 7 знае точно кога да те разбуди. Е сеа дали ова работи ако ти се спие многу незнам, пошо мене коа ми се спие 3 аларми со топови не ме будат :D

Пробајте пак и пишете шо било:)

Точно е ова, дека мозокот знае на пример. кога секој ден стануваш во исто време, тој се навикнува на тоа и се буди неколку минути пред алармот.А пак кога е премногу уморен нема шанса да се разбуди неколку минути пред алармот...или кога вие сте наумиле. Едноставно се успива :D

Хм.... кај мене пак е обратна ситуацијата со станвањето. Ако треба да станам во 7 сатот, отварам очи и 5.59 е... и си дремам 1 сат онака, лагано се спремам, имам време за кафе да се напијам и сите тие глупости.

Кога сме кај спиењето... често ми се дешава легнувам во 1-2, станвам сабајлето наспан свеж... гледам сонце надвор милина. Сато... 5,30.

Ако сум наспан ( минимум 6 саати), се будам и без аларм најмалку 15 минути пред времето кое сум си го ,зацртал дека тогаш треба да се разбудам. Ова ми е сосема нормално, некако привикнат сум на тоа да се будам и без аларм. Ако не сум наспан, тогаш задолжително ќе следи квалитетно и сочно пцуење во моментот кога алармот ќе заѕвони :LOL:

1266455618.jpg

^
Значи ете од кое пореметување сум пател јас. Конечно си ја открив болеста.:D

Сепак, тоа хакирањето ми е многу невозможно за остварување заедно со секојдневните обврски.
Ако некој успеал да живее така, и притоа да иде на работа, секоја му чест.

јас еднаш се имам разбудено али тоа беше пред да одиме на одмор и татко ми и мајка ми ми рекоа дека ке ме разбудат накај 3 саато,јас се разбудив точно во 3 верувале или не...малку само слушнав како се затвори вратата и веднаш станав...како вистинско програмирање на мозокот...

Мене ми се има случуено тоа многу пати !! ја едноставно коа стануам за нашколо ! отприлика 20 пати го неам навиено телефонот за нашколо а од тие 20 пати сум станал 15 пати во 06:59 !! а обично коа го навивам алармо го навивам во 7:00 !!

па јас секогаш се будам пред алармот кога сум прва смена на школо.
никогаш не му давав значење ама како што читам овде страв ме фаќа.
вие викате НЕКОГАШ или ЕДНАШ ми се случи.......а верувале или не мене секогаш буквално секогаш ми е вака, напоменувам кога сум т.е. кога бев прва смена на школо.
бог да чува.
и обично станувам или 10 или 1 мин. пред да ми ѕвони :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom