Проектот НУ

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.309
Поени од реакции
5.928
Проектот НУ e дело на фотографот Мет Блум. Неговиот проект се одвивал на начин што тој одел од куќа во куќа затропувал на врата и ги прашувал жените и девојките дали би се нафатиле да се сликаат голи со цел да се прикаже на светот како изгледаат типичните жени и девојки. Главната цел на фотографот била да ја подигне самодовербата кај жените ширум светот која е нарушена поради нереалните очекувања на мажите. Проектот го добил името НУ како скратеница на анг. Nude што значи голо. Какво е вашето мислење за овој Проект ?
Ова е линк од официјалната страница на Проектот НУ каде може да ги погледнете фотографиите.
http://www.thenuproject.com/

Неговиот проект се одвивал на начин што тој одел од куќа во куќа затропувал на врата и ги прашувал жените и девојките дали би се нафатиле да се сликаат голи со цел да се прикаже на светот како изгледаат типичните жени и девојки. Главната цел на фотографот била да ја подигне самодовербата кај жените ширум светот која е нарушена поради нереалните очекувања на мажите.

3 зборови;
мањак, хипстер, курви (без извинение)

Што се човек нема да виде и слушне во денешницава. Одел од врата на врата да ги слика жените голи за да ја подигне самодовербата кај жените ширум светот која е нарушена поради нереалните очекувања на мажите.

Јас мислам дека ќе треба и да оди од врата на врата и да ги слика голи мажите за да ја подигне самодовербата кај денешните мажи ширум светот која е нарушена поради нереалните очекувања на жените:cautious::)

Се додека голото женско тело ве шокира, ќе биде мали на ум и дух.
Јас мислам дека е прекрасен проектот. Ја прикажува вистинската слика за вистинските тела на жените. Не е во какво пакување доаѓаме, туку што се крие во содржината.
Голотијата не треба да ве плаши или да ве згрозува, таа е дел од нас.

Што се човек нема да виде и слушне во денешницава. Одел од врата на врата да ги слика жените голи за да ја подигне самодовербата кај жените ширум светот која е нарушена поради нереалните очекувања на мажите.

Јас мислам дека ќе треба и да оди од врата на врата и да ги слика голи мажите за да ја подигне самодовербата кај денешните мажи ширум светот која е нарушена поради нереалните очекувања на жените:cautious::)
Ja nisto ne izmisliv od napisanoto za proektov. Go procitav objasnuvanjeto na fotografot i toa sto glavno treba da se znae go prevedov i go napisav.[DOUBLEPOST=1408755781][/DOUBLEPOST]
Се додека голото женско тело ве шокира, ќе биде мали на ум и дух.
Јас мислам дека е прекрасен проектот. Ја прикажува вистинската слика за вистинските тела на жените. Не е во какво пакување доаѓаме, туку што се крие во содржината.
Голотијата не треба да ве плаши или да ве згрозува, таа е дел од нас.
Mnogu ubavo napisa totalno te poddrzuvam i proektov e poln pogodok na 21-ov vek spored mene. :)

Ja nisto ne izmisliv od napisanoto za proektov. Go procitav objasnuvanjeto na fotografot i toa sto glavno treba da se znae go prevedov i go napisav.[DOUBLEPOST=1408755781][/DOUBLEPOST]
Mnogu ubavo napisa totalno te poddrzuvam i proektov e poln pogodok na 21-ov vek spored mene. :)
Никаде не реков дека ти си измислил, туку тоа го реков за идеата на создавателот на овој проект.......... и дека незначи дека само жените имаат нарушена самодоверба од страна на мажите.... честопати обратно е:)

ni neame problem so voa i onaka zenskite edno zboruvat so drugo se kecat ovaj drzat za raka hehe

imam zabelezano fetish im se taka po debelite gumi na audito

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom