Проблеми со монитор

• Креатор на темата Креатор на темата VisualBasic2008
  • Време на започнување Време на започнување

VisualBasic2008

Хобист
Член од
4 март 2012
Мислења
196
Поени од реакции
46
Веб-сајт
www.alphapackmoneymaker.tk
Добар ви ден! Е сега, имам проблем со мониторов. Некогаш почнуваат да се појавуваат вертикални линии (црна и бела) и на неколку време трепка (се појавуваат и исчезнуваат) и тоа посебно кога ќе играм некои игри со подобра графика, и што повеќе играм тоа повеќе трепка, од тогаш и да престанам со играње ќе трепка. Некогаш се јавува и од самото сурфање на интернет. Е стварно ако некој знае да го објасни ова слободно, ќе биде од помош. А инаку дали воопшто може да се поправи вакво нешто.
И дали на некој од вас му се има случувано вакво нешто?

Прештекај ги каблите од куќиште и монитор, види да не е оштетен џекот каде што влага кабелот од мониторот во куќиштето т.е. гафичката, мрдни го малце види дали клати. Види и од позади на самиот монитор некој од џековите да не е оштеден или лабав, ако не помогне ништо позајми кабли од некој друг, и пробај си нив, пробај и со друг монитор.

Последно уредено:
Кога ќе пробуваш.

Гасиш монитор скроз од струја и пробуваш, исто и пс то.

Абе и кај мене е така само жолта хоризонтална линија има.Вака можеш да направиш:Земи го мониторот и пробај го на друго куќиште ако па се појави до мониторот е,а ако не земи го куќиштето и пробај на друг монитор ако се појави значи до куќиштето,нешто до деловите од матичната плоча:хард диск,меморија или нешто слично.

Кај мене на еден компјутер кога ќе се сатртува трепка,бранови се прават на мониторот а кога ќе се загрее брановите се намалуваат.
Ако знае некој до што е проблемот го молам да ми каже

Абе и кај мене е така само жолта хоризонтална линија има.Вака можеш да направиш:Земи го мониторот и пробај го на друго куќиште ако па се појави до мониторот е,а ако не земи го куќиштето и пробај на друг монитор ако се појави значи до куќиштето,нешто до деловите од матичната плоча:хард диск,меморија или нешто слично.
Тоа веќе го имам пробано. Но како што кажав до мониторот е каде и да го ставам ќе трепка. Ама најчудното е што има моменти (некогаш и со денови) ич да не трепка. Мислам да го однесам на поправка мониторов па ќе видиме што ќе бидне!
Инаку фала за одговорот :D

Пробајте со изваден лан кабел од куќиштето.....ама скроз на страна тргнат, да е најмалце 1 метар подалеку од куќиштето...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom