Проблем со мониторот

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување Време на започнување
М

Мартин`

Гостин
Знам дека има тема за помош поврзана со вакви работи сепак послаба е посетеноста а мене ми треба решение за проблемов итно.. затоа оставете ја барем 1-2 саат нека постои да ми помогне некој па после бришете ја слободно.

Имено проблемот е тоа што мониторот не се стартува заедно со куќиштето кога го уклучувам.. пробувам само него онака да го уклучам и се си е таман се појавува она power saving mode итн но нејке да се стартува заедно со куќиштето. Предходниве денови исто зафркаваше по но 10тина рестарти се уклучуваше а денеска нејке воопшто .. што може да е проблемот до мониторот е или ?

Пробај со друг монитор и куќиште комбинации со твоите и ќе видеш до што е, стави друга графичка и така.

И јас имав ист проблем, излезе дека е графичката...
Како што ти кажаа, провери со друго куќиште/монитор...

Знам дека има тема за помош поврзана со вакви работи сепак послаба е посетеноста а мене ми треба решение за проблемов итно.. затоа оставете ја барем 1-2 саат нека постои да ми помогне некој па после бришете ја слободно.

Имено проблемот е тоа што мониторот не се стартува заедно со куќиштето кога го уклучувам.. пробувам само него онака да го уклучам и се си е таман се појавува она power saving mode итн но нејке да се стартува заедно со куќиштето. Предходниве денови исто зафркаваше по но 10тина рестарти се уклучуваше а денеска нејке воопшто .. што може да е проблемот до мониторот е или ?

Ќе да е до графичката картичка, пробај со друга.

Графичката е најверојатно. Отвори го куќиштето и види да не и е излезен штрафот што ја затегнува. Кога е лабава несака да се вклучи екранот. Пробај :)

Графичката е најверојатно. Отвори го куќиштето и види да не и е излезен штрафот што ја затегнува. Кога е лабава несака да се вклучи екранот. Пробај :)

Нема се си е таман инаку година дена е стара графичката ваљда не е цркната :cautious:

Извади ја графичката и уклучиго мониторот на интегрираната. Ако запали до графичката ти е.

Ако не проблемот е до мониторот. Прво што асоцира е кабелот. Најверојатно е тој, па првери со друг кабел. Ако пак несака тогаш мониторот носиго на сервис.

Однеси го мониторот кај некој другар во близина што ти е и види дали ќе се уклучи.

Do grafickata e drugar...i na edno drugarce isto toa mu se sluci. Od ko zede nova graficka, galje nemat :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom