Проблем со монитор

• Креатор на темата Креатор на темата memento
  • Време на започнување Време на започнување
M

memento

Гостин
Го преместував компјутерот и кога го поврзав мониторот не работи, т.е се уклучува, се појавува знакчето на виндоус и кога треба да се појави десктоп се е темно, пробав во safe mode работи, ги гледам иконите.
Што може да е проблемот?
Прво мислев дека му дојде крајот на мониторот пошто е стар од оние големите но се уклучува, работи и баш да се појави десктоп се останува темно..

Го преместував компјутерот и кога го поврзав мониторот не работи, т.е се уклучува, се појавува знакчето на виндоус и кога треба да се појави десктоп се е темно, пробав во safe mode работи, ги гледам иконите.
Што може да е проблемот?
Прво мислев дека му дојде крајот на мониторот пошто е стар од оние големите но се уклучува, работи и баш да се појави десктоп се останува темно..
да не си го поврзал мониторот со интегрираната наместо на графичката?
2018 и уште користиш CRT?

Не, точно ми е поврзан.
Знам дека е стар монитор но оставен ми е за секој случај, не го користам многу, повеќе на лаптоп сум, добар е мониторот, врши работа но еве сега кој знае што се случи што не сака да уклучи..

Што може да е проблемот?
Немaш прoблем сo мoнитoрoт сo кoмпјутерoт имaш.
Чим вo сејф мoд рaбoти дрaјверите зa грaфичкa ти прaвaт прoблем. Или имaш пoд дифoлд штиклирaнo пoгoлемa резoлуцијa oд тaa штo јa трпи мoнитoрoт.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

Немам ништо штиклирано за резолуција..компјутерот работеше, го исклучив и за 30 минути-1 час го уклучив, што може графичката да прави проблем? има начин да проверам?

што windows имаш?
после уклучување притискај F8 пред да се појави логото , ќе ти се појави мени, одбери vga mode или low resolution mode. ќе се подигне windows и намести си после резолуција.

штом во safe mode работе тогаш избриши ги драјверите за графичката и рестартирај. некој проблем прават драјверите.

зашо би правеле драјверите проблем кога претпоставувам компјутерот си работел добро пред да го премести?
шо може да се сјебе со преместување е работава шо треба да се испита
ја би отворил куќиште и би извадилил графичка, рам, кабли од хард и би поврзал се повторно.

Во safe mode избришав драјверите и се уклучи, фала многу на помошта.
Ако може уште да ми кажете мислам имаше автоматски да бара што драјвери ти требаат за да ги инсталирам

Сега пробај со избришани драјвери игра да пуштиш.
абе пак ќе си ги инсталира. проблемот е најверојатно во конфигурација на драјверите. нема да има проблем скроз да ги исчисти драјверите и да ги инсталира наново.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom