Проблем со графичката

• Креатор на темата Креатор на темата SharkoNas
  • Време на започнување Време на започнување

SharkoNas

Prettys Girls in your town for night
Член од
1 ноември 2014
Мислења
11
Поени од реакции
1
Локација
Usa
Веб-сајт
meettomy.site
Здраво
Пред неколку дена ми дадоа графичка да видам дали ке ми прими некои игри
Графичката е Gigabyte gv-nx85t512hp а драјвер GeForce 8500 GT и вчера неш си чепкав и ми се заеба се отидов Properties>Settings и Color Quality od Highest(32бит) го сменив на Medium(16бит) и сеа ми замрзна екранот се појавија како точки розови и го рестартирав компјутерот коа се уклучи на Windows Xp на буквите имаше како црни точки и не ми го уклучуваше desktop само црна слика и после 30 секунди се рестартира pc'to ја извадив графичката и го пуштив pc'to на интегрираната графичка Ati Radeon 1200x и ми уклучува се нормално и color quality ми е 32bit ама ако ја поврзам пак графичката ми замрзнува на логото и се рестартира и сеа не можам никако да играм со графичкава знае ли некој цака за да ми работи..
Пцто ми е
Processor: AMD Athlon(tm) Processor LE 1640 2.60Ghz
3GB ram

ама џабе е у се пробав ми замрзнува пц шо и да правам никако не можам да влезам у desktop пробав некако преку bios да вратам ама не може не знам шо да правам

ама џабе е у се пробав ми замрзнува пц шо и да правам никако не можам да влезам у desktop пробав некако преку bios да вратам ама не може не знам шо да правам
Формат е секогаш последна а опција, доколку не е хардверски проблем. Сепак пробај да го решиш проблемот на полесен начин, еве види овде како се влекува во сафе мод. http://www.wikihow.com/Get-Safe-Mode-in-Windows-XP

влегов во safe mode првен ми замрзнуваше и после влегов color quality mi e 32bit и го uninstall драјверот за графичката и го уклучив нормално Pc и ми беше на32бит наместено ама коа го апдејтнав драјверот пак така имам на логото точки и пак не се уклучува ако не па на крај ке го форматирам нз

влегов во safe mode првен ми замрзнуваше и после влегов color quality mi e 32bit и го uninstall драјверот за графичката и го уклучив нормално Pc и ми беше на32бит наместено ама коа го апдејтнав драјверот пак така имам на логото точки и пак не се уклучува ако не па на крај ке го форматирам нз

види да не имаш надуени кондензатори на графичката, моите сите испукани беа, и тоа интересно беше, од време на време се ќе ми пукнеше нешто во куќиштето и тоа јако како петарда:pos: али кур ми чуе штом работи и така испукаа сите до еден и откажа па ги сменив:D

ништо го однесов ми рекоа дека од матичната нешто било на секои 10-сек 1 мин ми замрзнува екранот и ми се прави црн и нешто од некој конектор шо е на матичната тој заебавал и не се правел пошо бил во матичната и ваљда ќе го исршам пцво како што ме нервира

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom