Проблем со BIOS-от

• Креатор на темата Креатор на темата busaviot
  • Време на започнување Време на започнување
кој BIOS го сними на CD и флопи ? вајда преку Windowsot си го сјебал оти и преку Windows се флешува BIOS ама не на сите матични

Можи до рамот да е. Пример ако имаш 2x1024мб пробај само со 1024 на еден слот. Ако не се крева пак , пробај истиот рам на вториот слот и слично .. мислам ме сфати.

Дури го прајш ова извај ја батеријата за да се ресетира биосот.

Незнам како би те уверил дека не сум го флешовал биосот, ама тоа не сум го правел, пошто не сум имал потреба од аптејтирање на биосот. а и тоа како може да се заебе биосот без да се чепка и мене ми е чудно.

А зашто си ставал BIOS фајлови на CD/Floppy ако немаш потреба од флешување?

И што се замараш со целиот компјтер воопшто, и онака вреди некои 500 ден.

Купи си нов.

Ресетирај го биосот со џампер, побарај конкретно за твојата матична кој џампер каде треба да се премести. Тоа со вадење на батерија не е сигурно, треба сосема малку струја за биосот, тоа што останува во кондензадорите е сосема доволно за да држи и со денови на некои компјутери. Ако пак не може однеси го на било кој сервис, јас еднаш го заебав биосот, ми наплатија 1000 денари, не знам дали само го флешувале или ставиле нов чип ама и не ми е битно, подобро ми беше да дадам 1000 денари отколку 3000 за нова матична.

П.С. Прво испробај се што може, ако ништо не успее носи го на сервис. Јас кога го однесов ништо не работеше, само црн екран и титкаше тоа системскиот звучник.

Ресетирај го биосот со џампер, побарај конкретно за твојата матична кој џампер каде треба да се премести. Тоа со вадење на батерија не е сигурно, треба сосема малку струја за биосот, тоа што останува во кондензадорите е сосема доволно за да држи и со денови на некои компјутери. Ако пак не може однеси го на било кој сервис, јас еднаш го заебав биосот, ми наплатија 1000 денари, не знам дали само го флешувале или ставиле нов чип ама и не ми е битно, подобро ми беше да дадам 1000 денари отколку 3000 за нова матична.

П.С. Прво испробај се што може, ако ништо не успее носи го на сервис. Јас кога го однесов ништо не работеше, само црн екран и титкаше тоа системскиот звучник.

Ти зеле 1000 ден. само што ја извадиле батеријата на 5 мин. 100% :)

Дур има гуски ќе има перници :)

(just a joke :) )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom