Проблем со BIOS-от

• Креатор на темата Креатор на темата busaviot
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 февруари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
имам проблеми со Биосот на ком, значи не сум пробвал да го флешовам, туку едноставно го вклучувам ком. и прво што ми излегува на екран е

Scaning Bios image from hard drive

Auto recovery.................................................................................................................................

овие точки одат до безкрај, читав по други форуми, некои постираат дека така го оставиле ком дури 20h и пак точки
smile.gif
малку е иронично и депресивно.
Значи да ви кажам што сум пробал:
Го снимив биосот на посебна дискета flopy
ги снимив на цд
и биосот го ставив на HD што предходно го користев

Моделот на мојата MB e GigaByte GA-8IPE1000 rev.1.0 socket 478

Доколку имате некаков совет и решение ве молам кажете ми. Благодарам

Проба да го ресетираш биос-от? Имав еден проблем сличен викаше дека има некој проблем со биосот нешто наводно фалело и го решив со ресетирање.

ресетирај го, извади му ја батеријата некое време ... и ќе си се врати на Default ...
:toe:

30309959_1.jpg

Вероватно оваа ...
ја гледаш ли батеријата на плочата доле на сликава ...
извади ја ...
почекај 1мин ... па стави ја ... и уклучи го компјутерот

батеријата ја извади ? почека барем 1 минута? и пак исто?

гледам по Нет и други имаат слични проблеми ... ама решение не наоѓам
и неколку случаеви има и со Гигабајт плочи ...

sry ... незнам .. :smir:

ајде матичната и фрли ја во вардар ти си пробувал да го флешуваш BIOS и имаш некоја грешка нарпавено BIOS не се заебува ако не го чепкаш

ајде матичната и фрли ја во вардар ти си пробувал да го флешуваш BIOS и имаш некоја грешка нарпавено BIOS не се заебува ако не го чепкаш

Незнам како би те уверил дека не сум го флешовал биосот, ама тоа не сум го правел, пошто не сум имал потреба од аптејтирање на биосот. а и тоа како може да се заебе биосот без да се чепка и мене ми е чудно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom