Проблем: Батерија од лаптоп со Wireless

• Креатор на темата Креатор на темата Tanatos_05
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 февруари 2013
Мислења
37
Поени од реакции
22
Локација
Некаде низ Романија
Здраво на сите,

Имам еден лаптоп Fujitsu Siemens. Користам безжичен нет. Проблемот е во тоа што секогаш ко ке го приклучам лаптопот со Wireless-ot на ON, интернет се рестартира и се губи врската. Забележав и кај рутерот покажва дека рутерот се рестартира нон стоп дури лаптопот е приклучен. Ќе го исклучам лаптопот и повторно се е во нормала, Имам нет. Рутерот е стабилен, не се рестартира. Се е во ред. А кога лаптопот работи, интернет нема и рутерот самиот се рестартира. Пробав да го сменам рутерот, пак истиот проблем. Го избришав и драјверот на двете мрежни WLAN + LAN, пак ништо не се промени. На крај пробав да го форматирам целосно, значи буквално се избришав, му ставив различен оперативен систем, но проблемот не исчезна. Во последно забележав дека ако седам на LAN со кабел и да работам само на батерија и WLAN-от исклучен од БИОС, тогаш има интернет. А ако WIFI е уклучен тогаш нема нет. А кога батеријата се потроши и лаптопот го исклучам и ставам на полнење, повторно истиот проблем: Рутерот се рестартира, интернет нема и дури само кога е исклучен лаптопот од полнење има нет. Не знам што може да биде проблемата. Проверив истотака и со PING и ми кажваше дека има 100% package loss. Anyone help? :)

Првпат слушам некој wireless клиент да рестартира рутер со конектирање...
Други уреди кога ќе приклучиш на WiFi рутерот се е нормално? Ова се случува кога ќе го конектираш само лаптопот?

Да вака прај само ко ке го конектирам лаптопот. Пробав преку тел и таблет не праеше нишо се си беше во ред. Јас се јавив и во нет компанијата па дојдоја тука, го сменаа рутерот, друг ставија и пак не работеше. После тоа не знам точно што направија ама нешто ресетираа некој поголем рутер кој бил задолжен за зоната(не сум сто посто сигурен за ова, ама нешто така беше) и тогаш на еден начин како да се подобри врската, а интернетот сеуште беше бавен после тоа повторна се врати на истиот проблем. Пробав и со др. лаптоп и се во ред беше.
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 13:51 ---
Мене сеуште не ми е јасно до што може да биде проблем до полначот, до батерија, до рутерот, до мрежната од лаптопот... Не знам.. Ама претходно знам го немав овој проблем, не знам точно кога се појави.

jas imam slicen problem. Imam lap top Hp 6537s i pred nekoj den go odnesov na servis mu pravea rebuling.no odkoga go vrativ od servis mi se pojavi drug problem ne mozam nikako da se priklucam na wireless konekcija odnosno mojot windows 7 ne mi go prepoznava wifi uredot sto go imam vo lap topop go vrativ na servis mi rekoa deka se evo red so wlan kartickata no ne znaeja sto e problemot, nekoi mi vikaat deka posle napraveniot rebuling sega windowsot ne moze da prepoznae nekoi raboti i mi rekoa da napravam reinstall

Имате помешано брзини со драјверите затоа ви се губи или не излегува сигналот

има едно програмче DriverGenius на замунда побарајте си портабл верзија имате тамо објаснето како оди постапката

Имате помешано брзини со драјверите затоа ви се губи или не излегува сигналот

има едно програмче DriverGenius на замунда побарајте си портабл верзија имате тамо објаснето како оди постапката
Е шо прај ова Driver Genius? И која верзија?

Е шо прај ова Driver Genius? И која верзија?

PicardDoubleFacepalm.gif

Google it omg

Ти игра чочек на дестоп .... самото име ти кажува дека е нешо со драјвери

Ти го скенира компјутерот и ти зема најнови драјвери за ..... све

пробај оваа

drugar napraviv se kako sto rece instalirav driver genius gi instalira site drajveri sto mu bea potrebni na lap topot no povtorno ne se pojavuva wireless uredot izgleda ne e do drajverite nesto drugo kje da e vo sekoj slucaj fala na pomosta

drugar napraviv se kako sto rece instalirav driver genius gi instalira site drajveri sto mu bea potrebni na lap topot no povtorno ne se pojavuva wireless uredot izgleda ne e do drajverite nesto drugo kje da e vo sekoj slucaj fala na pomosta
А другар ти провери дали wifi да не ти е исклучен од биосот?

Не кажа за кој рутер се работи, ама пробај најди ја опцијата UPnP во опциите кај рутерот и угаси ја ( disable ). UPnP знае да предизвикува таков проблем со некои уреди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom