Притисок

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Сите мои колеги/колешки кажуваа дека подобро работат-учат под притисок.
Јас не можам, ништо да напрaвам под притисок, па ни под се што подразбира импресија.( :pos:) Кога сум си смирена/сум во своја кожа и тогаш најдобро си функционирам.
Дај ми трема, нервоза или паника нема да сработам ништо. И колку ми се работите повaжни/толку понеуспешно ги завршувам.

Притисок-за учење повеќе памтам кога сум под притисок...онака последните 3-4 саати гледам што повеќе да прочитам и повеќе памтам...а за работа подобро е да се смириш да направиш пауза од 15 минути па после полесно ќе ја завршиш работата зашто ако работиш под притисок повеќе грешиш,барем кај мене е така :smir:

Mene pritisokot mi deluva kontraproduktivno.Vo takvi situacii mnogu panicam,iznervirana sum,mislam deka nema da stignam,se zalam,kukam,ova ona,so sto dopolnitelno gubam vreme i sum recisi nesposobna za da ja zavrsam rabotata.
Ne mi se slucuva cesto da moram da pravam nesto pod pritisok,zasto poveke ili pomalku sekogas mozam da go predvidam ishodot od rabotata pod pritisok,a toj obavezno e nezadovolitelen.
Za da zavrsam nesto efikasno mi treba relaksirana atmosfera,smirena,stalozena..Poradi toa se mi e isplanirano,pocnuvam se navreme,ponekogas i pred vreme,pa taka da bidi nesto...:)

Им се восхитувам на луѓето кои се добро рганизирани и кои си ги вршат релаксирано работите. Во мојата биографија стои „работи добро под притисок и успешно ги спазува роковите“. И така е.
Ако почнам пред време - навлегувам во непотребни детаљи. Мојата одбојност кон било каква обвска едноставно не ми допушта да се нафатам со проблемот пред да почне да гори. Е тогаш, стаам у петта и шибам. И нормално - секогаш ми фали уште тој еден ден за да бидат совршено направени работите. Ама, ете, и без него се може.

Секогаш гледам да не се ставам во ситуација да сум под притисок. Се обидувам сите обврски да ги почнам и завршам на време. Секако некогаш не успевам и ме фаќа нервоза, ама сепак успевам да се контролирам и да го завршам почнатото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom