Притисок

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Не атмосферски притисок, нити пак крвен. Целам на притисокот под кој е изложен еден работник од неговиот претпоставен, мислам на притисокот кога времето ве гази а вие не сте ни на пола пат, притисокот кога студентот утредента има испит, а не го ни прочитал материјалот... тој вид на притисок?

Подобро ги завршувате обврските кога сте опуштени, или кога времето ве гази и сте под притисок. Како ја гледате оваа ситуација, позитивно или негативно влијае врз вашите пресуди?

Изволте.

Ретко кој може да работи под притисок. Конкретно за мене,секогаш сакам да бидам опуштен.Да имам испланирано без никој да ми коментира. Да завршам и пред време. Да не биде се во брзање. Има уште милион вакви примери во кои дефинитивно вршењето притисок само одмага. За никој да не ми врши притисок,и за оптштото добро,секогаш си ги завршувам работите пред одредениот рок и баш поради тоа квалитетно ги завршувам. Многу ме нервира и додатно ме успорува кога некој ме брза,макар било тоа и за некоја ситница од секојдневието. Извршениот притисок влијае негативно иако некогаш е неопходен.

Најубаво е кога обврските се завршуваат на време, а не кога не` гази времето.
Лесно за оние кои не ставаат се` на срце и не се замараат многу, но оние другите, си ги уништуваат нервите, а со тоа и здравјето.
Кога знам дека утредента имам испит, а јас не сум го ни погледнала материјалот, имам зголемена нервоза, не можам да се смирам никако. И секој пат кога ми се случува тоа, си велам дека наредниот пат ќе си се спремам навреме и опуштено, но пак истата песна.

И јас истото.Кога ќе си речам за нешто ај следниот пат, ретко тоа да го направам.

Инаку нормално подобро е да се работи кога човек е смирен.Кога сум под притисок често се случува да згрешам, се прават елементарни грешки.Јас ги вршам моит обврски зависи од расположението.Ако сум добро расположен одма правам се' што треба.Кога ме мрзи оставам за последниот момент да почнам да работам, ама кога знам дека до крајниот рок ќе ја завршам работата и нема да има лоши последици ни врз мене ни врз некој друг.

Jas denovive sum pod pritisok od eden prijatel... Ama uspesno se spravuvam :D

Ќе го искористам цитатот на Сер Алекс Фергусон .......

"Уживам кога работам под притисок"

Незнам зошто али подобро е кога си под притисок, особено кога некој очекува нешто од мене да го сработам за одредено време.

Јас стално обврските ги извршувам кога сум опуштен,се ми оди од рака.

Јас сум постојано под притисок. Не само од околината, туку сама на себе свесно си правам притисок, кој реално можеби и не треба да го има. Претерано сум одговорна и кога се работи за нешто, ги обмислувам буквално сите детали и си вршам константно притисок.
Дури и кога седам со друштво размислувам за секоја мала постапка која ја правам и си правам притисок дека морам се да правам добро, речиси совршено. Не, не сум перфекционист. Само доколку нешто не испадне како што требало, се разочарувам премногу. Дури и да е ситница.
Кај мене не постои нешто како опуштено работење или слично.
Значи, не знам дали позитивно или негативно влијаеле на моите одлуки, зашто јас некогаш притисокот и вештачки си го создавам и знам да претерам и да сум напната и стегната. Сите мои одлуки ги правам со притисок.

Подобро ги завршувате обврските кога сте опуштени, или кога времето ве гази и сте под притисок. Како ја гледате оваа ситуација, позитивно или негативно влијае врз вашите пресуди?

Изволте.

Дефинитивно подобро се снаоѓам под притисок. Да не речам дека и не би можел обратно, доколку немам притисок станувам премногу опуштен и самоуверен, бавно реагирам и многу често сум трпел последици.
Под притисок на време,ситуација сеедно, успевам да сум поконцентриран и повреден, плус имам поголема желба да се докажувам.

Заклучок: Позитивно влијае.

Голема мрза,само притисок ја мотивира.
Кога сум опуштен ,преопуштен сум за работа,така да,последен момент,збрлавено работење и губење нерви,со добра доза сериозност.

Pa vise nego jasno e deka potesko e da se raboti (dejstvuva) koga se naogate pod pritisok. No dokolku toj ne bi postoel, nekoi raboti voopsto ne bi bile izvrseni (napraveni) i postojano bi se odlagale. Taka da toj donekade i ima svoi pozitivni strani. Ja licno sea za sea dobro se snaogam vo takvi situacii i ne se zalam premnogu koga mi nedostasuva vreme ... !!!* :wink:

Многу подобро и пофункционално работам под притисок, ама не го сакам, ме троши премногу за да можам да бидам продуктивна потоа.
Во принцип, сакам работите да се организирани, полека и прецизно направени, за да можам да бидам задоволна и кога ќе ја завршам работата, а не лута затоа што ме изморила.

Многу подобро и пофункционално работам под притисок, ама не го сакам, ме троши премногу за да можам да бидам продуктивна потоа.
Во принцип, сакам работите да се организирани, полека и прецизно направени, за да можам да бидам задоволна и кога ќе ја завршам работата, а не лута затоа што ме изморила.

Same here.

Ама дефинитвно работам подобро под притисок, баш тој притисок ме потсеќа дека треба да го сработам нештото.

Не атмосферски притисок, нити пак крвен. Целам на притисокот под кој е изложен еден работник од неговиот претпоставен, мислам на притисокот кога времето ве гази а вие не сте ни на пола пат, притисокот кога студентот утредента има испит, а не го ни прочитал материјалот... тој вид на притисок?

Изволте.
Кога сум опуштена и го имам целото време на светот за извршување на некоја обврска, се доопуштам до крај со муабетот: Ај за еден саат, ај вечер, ај утре, ај петок, ај недела ...
Значи без оглед на се`, јас секогаш и се` завршувам под притисок. Колку и да имам време, секогаш во последните 2 минути завршувам тоа што треба. Идиот сум знам и многу се нервирам поради оваа моја карактеристика, ама неможам да се сменам иако сакам и се трудам.
А кога имам приситок без избор, помалку лошо ми делува. Знам сум немала време и можност ништо да средам порано, па тоа е тоа. Нема за што да се нервирам и каам и брзам да средам што треба.
Притисокот е добра работа, т.е. подобра во вториот мој случај. Додека помине, од стрес можам и да се разболам, но се` трае многу помалку.
Во првиот случај цело тоа време додека си одложувам сум многу и подолго вознемирена, па нормално дека ми влијае полошо.

Jas denovive sum pod pritisok od eden prijatel... Ama uspesno se spravuvam :D
И да, немојте со вакви несодржајни коментари, дека ем уништувате тема, ем ништо не кажувате.

Искрено без притисок јас не функционирам.Најдобро учам под притисок да знам дека утре имам испит и ништо немам чепнато само да го прочитам материјалот повеќе и побрзо ќе запамтам отколку да го учам 2-3 недели пред тоа.Под притисок и обврските подобро и попрецизно ги извршувам.Кога чувствувам притисок посебно од моите родители ама не онаков да ме тараат да правам нешто што несакам туку да очекуваат многу од мене .Се чувствувам обврзана да ги исполнам нивните очекувања и тој притисок ми влева некаков страв ама и голема садисфакција кога ќе ме натера да ги извршам обврските како што треба и да ги задоволам очекувањата.Онака тогаш ми е најубаво чувство:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom