Природно математички факултет/применета физика

• Креатор на темата Креатор на темата gorgistat
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 мај 2012
Мислења
10
Поени од реакции
0
Може некој да ми објасни подетално околу факултетот( по можност објаснение од некој што оди на тој факултет иако и од другите не е на одмет ) ?

што поточно те интересира?

И јас би сакал таму да студирам, поточно Теориска Физика така да ако некој од 3те ученици годишно е регистриран овде нека пише. :ROFLMAO: Или кој било што има информации за студиите. :D

Што ве интересира, програма, како изгледа, професори?

Што ве интересира, програма, како изгледа, професори?
Дали програмата на сајтот www.if.pmf.ukim.edu.mk е точна и дали се фер професорите во врска со оценувањето?

И се одржува ли настава само за 1-2 ученика? :ROFLMAO:

Дали програмата на сајтот www.if.pmf.ukim.edu.mk е точна и дали се фер професорите во врска со оценувањето?
И се одржува ли настава само за 1-2 ученика? :ROFLMAO:

Што им е објавено, тоа им е програма. Малку се сменети лицата и е намален обемот за учење, ама пак ќе треба добро да се загрее столчето. Е сеа ние бевме, бар на "почеток", девет луѓе така да за предавање секогаш имаше, ама ако сте 1-2 веројатно ќе бидете споени со групи од други институти, веројатно на предмети како анализа 1 и 2, Механика, молекуларна физика/термодинамика. Ако не пак ќе оди по принцип на консултации. Е сега за фер, вака, имам му убиено саат и пол време на Проф. Ивановски за "ситница", човекот на крај ми рече "колега слободно дојдете повторно, ако не ви е нешто јасно во било кое време". Таков однос тешко да најдеш на друго место. За фер секогаш се биле, ама ако покажеш интерес за материјалот и си одговорен, ако планираш да се ладиш, не си го троши времето.
Да не заборавам, вообичаено во Мај, втората половина мислам, имаат отворен ден. Распрашај се кога е и посети ги. Сите прашања ќе ти ги одговорат од прва рака, студенти и професори ;)

Конкретно те интересира за институт за физика?Јас можам да ти помогнам за институт за биологија и хемија:)

Па да институт за физика конкретно и најбитно ме интересира какви ми се потоа опциите за вработување и каде ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom