Прилив на средства од странство - плата

Член од
5 октомври 2010
Мислења
993
Поени од реакции
342
Доколку веќе постои темава, праќајте ја директно во канта. Не ми е за билдање постови, туку ми е потребна информација и искуства.

Ме интересира за "приливи на средства од странство по основ на плата" дали треба да се плати данок на крвопијциве што земаат кредити од Британија и Унгарија, доколку престојувам и работам во земјата од каде што ми е приливот? Тоа овде дали локалниот работодавец плаќа данок или не воопшто не би требало да е тема на муабет бидејќи секако дека ќе нагласам дека тие средства се веќе "оданочени" овде.

Последно уредено:
Тоа овде дали локалниот работодавец плаќа данок или не воопшто не би требало да е тема на муабет бидејќи секако дека ќе нагласам дека тие средства се веќе "оданочени" овде.

Не ти го разбирам овој дел. На каде се однесува "овде"?

Прво, ако си работел во Германија за тоа време, дали си се одјавил од кај нас? Грешка што многумина ја прават, дали намерно или од незнаење.

Ке ти требаат листите од Германија, каде што стои колку данок имаш платено. Ама генерално, данок на приход некаде мора да платиш. Едно време имаше и закон да ако данокот е 5% во Германија, а 10% во Македонија, да мора и разликата да ја доплатиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom