Преголема доза на калциум

• Креатор на темата Креатор на темата Ghost of Sparta
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 октомври 2012
Мислења
816
Поени од реакции
514
Израчунав дека денеска имам земено околу 5300mg калциум, што е доста над препорачаната дневна доза (1200mg), па би сакал да знам какви последици би можел да имам по здравјето, навистина се преплашив. Благодарам.

Пријателе малтер да не јадеше? Нема ништо да ти биде, ќе ги измочаш и толку, во иднина пази оти не камења во бубрезите, туку карпи ќе имаш.

Пријателе малтер да не јадеше? Нема ништо да ти биде, ќе ги измочаш и толку, во иднина пази оти не камења во бубрезите, туку карпи ќе имаш.
Ова ми е првпат волкава доза на калциум да земам, па затоа ме фати страв. Иначе обично не земам повеќе од 1000mg дневно. Памет во глава за другпат.

Само од еднаш не би требало ништо да ти биде. Ако внесуваш по толку калциум континуирано може да имаш проблеми, ама од еден ден не верувам ништо повеќе од главоболка или мала вртоглавица.

ОК, а дали можам да земам магнезиум сега, за да има баланс помеѓу минералите? Или ќе има некој проблем?

Непотребна паника, ништо нема да ти биде.

Пушти си некое видео со Nvidia карта, ќе ти помине одма :D

Не си играј ке станеш сирење

Да не вежбаш случајно?

Како што гледам имаш 16 години, па дали си ти нормален бе да експериментираш на 16 години со здравјето, дали си свесен какви последеци можеш да имаш во иднина? Не те депримирам за да не вежбаш, али не се играј со вакви работи, за твое добро.

Како што гледам имаш 16 години, па дали си ти нормален бе да експериментираш на 16 години со здравјето, дали си свесен какви последеци можеш да имаш во иднина? Не те депримирам да не вежбаш, али не се играј, за твое добро.
Како што реков првпат ми е да земам волкава доза на калциум, не ми се случило порано колку што памтам...

Израчунав дека денеска имам земено околу 5300mg калциум, што е доста над препорачаната дневна доза (1200mg), па би сакал да знам какви последици би можел да имам по здравјето, навистина се преплашив. Благодарам.
The bigger problem would be inadequate calcium intake; however, there are occasions when excessive calcium is an issue. It’s important to be aware of your diet and supplemental intake to avoid this scenario.

Ingesting 2500 milligrams or more of calcium per day would be too much, and the excess would cause health issues that are uncomfortable and can be dangerous. An excessive amount of calcium in the body is called hypercalcemia. This condition can impair kidney function; sometimes even cause kidney stones. Hypercalcemia can cause constipation and reduces the absorption of other important minerals.

The bottom line is to maintain a healthy diet and lifestyle and pay attention to the calcium content you are ingesting. Follow your doctors suggestions regarding any supplements you need.

Не ми одговоривте на прашањето: Дали е во ред да земам магнезиум сега или не?

Не ми одговоривте на прашањето: Дали е во ред да земам магнезиум сега или не?

Ништо не ти е, напи се слободно, а овие 5мг што си ги испил до сега најверојатно се измочани, друг пат пази на количината и пиј повеќе вода.

Ништо не ти е, напи се слободно, а овие 5мг што си ги испил до сега најверојатно се измочани, друг пат пази на количината и пиј повеќе вода.
Благодарам на помошта. Може да се затвори темава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom