PowerStrip - OVERCLOCK на графичка

• Креатор на темата Креатор на темата SvabaGeneral
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јануари 2006
Мислења
35
Поени од реакции
0
Od TNT2 PRAVIS GEFORCE 7800 i toa GTX:lud:

od tuka siminas program PowerStrip http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm
probajte i uverete se SAMO VNIMANIE da ne preterate malce poveke so clock speed OJDE GRAFICKATA.Se preporacuva nekako da se vgradi dopolnitelen cooler
addcooler.jpg

не е дозволено да се ставаат линкови на нелегален софтвер на форумов!
Од ТNT2 не можеш ништо да направиш, малчку ќе ја убрзаш ако ја оверклоковаш и за тоа не ти треба софтвер прибидејќи ја има таа опција на самите драјвер од nVIDIA. Ти треба само да го уклучиш CoolBits=True во регистрите.
Има други бесплатни софтвери за подесување на квалитетот на графиката, како и за оверклокување и подесување на хардверските ресурси од графичката карта и системот општо.
RivaTuner e еден таков софтвер, легален и безплатен и многу подобар од PowerStrip. Земи го од овде http://www.guru3d.com/

abe graficka da overclokiras e potesko od procesor prvo probaj procesor pa posle graficka

Јас имам радеон 9550 ама џабе ја клоковав со една програма поубај поени имав на 3d mark ко ќе не беше клокована .:toe:

Абе што зборите глупости, тешко било, ова имало, она имало.. симнете RivaTuner, 1-2 главни опции се тие што се битни за overclock.

Абе што има повеќе параметри имаш работен такт на GPUот и меморијата. Нормално можеш да мењаш и тајминзи кај меморијата ама за тоа ризикуваш да ја поебеш картицата, јас лично не сум пробал така да незнам дали вреди или не, ама чисто сумњам дека ќе има некои големи подобрувања

ama so podesuvane samo na cpu-to i ramot na grafickata ne se dobiva mnogu za podobri rezultati e malce po slozeno podesuvaneto

а што друго да подесуваш? Јас се што сум гледал било кревање фрекфенција на графичкиот процесор и меморијата. Е сега како што со оверклок на процесорот и меморијата различни апликации имаат различни подобрувања бидејки некои зависат од побрз работет такт на процесорот,а други од меморијата и тајминзите, така и кога ја оверклокуваш графичката различни апликации (игри и тестови) даваат различни подобрувања. Е сега кај графичката има и број на цевководи, Pixel и vetex shaders и нивна верзија од постари до понови. Истотака оверклокот гледај го процентуално, па неможеш ти ако си ја оверклокувал графичката за 10% да очекуваш подобрување на перформансите за повеќе од 5-8%.

Jaс старата(5700 LE) ја оверклокував ама не гледав резултат...плус ми смрзнуваше
Новава(6600 ГТ) не ја оверклокувам имам пробано ама пак ништо

Mac)) напиша:
Jaс старата(5700 LE) ја оверклокував ама не гледав резултат...плус ми смрзнуваше
Новава(6600 ГТ) не ја оверклокувам имам пробано ама пак ништо
Ако ти смрзнувала значи оверклокот не бил стабилен, а за новава колку си ја оверклокувај 10,20 100MHz, како што напишав горе гледај процентуално, а истотака може и друго да ти биде затка во системот за да видиш подобрувања. ТАка јас од стариот на новиов комјутер кога ја префрлив 9800PRO графичката даваше многу поголеми резултати. Немора се да е до графичката (иако може и е најважана), може да ја кочи рамот или недовлно количина од истиот па ќе мора да се користи swap фајлот на хардискот и тоа ти е многу споро и почина цел комјутер та ди вергла, спор процесор итн.

Abe jas izvadiv odlicni rezultati so overklok na riva tuner ama treba da si zemam bolje ventilator.Imam 6200 ax i dobra e sega za sega.Mi pravi merak ne mi se dava pari za nova graficka.A perfomansi dobiv na FEAR mi se zgolemi FPS na original settings od 20 na 35 FPS.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom