Пострамковна Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Dumbledore
  • Време на започнување Време на започнување
Нашите партии СДСМ и ВМРО така ја уредија земјава, ние да сме слуги а Албанците господари.
Ама затоа Левица која има мадиња од дијамант кога станува збор за одбрана на македонското и Македонија и општо за борбата за подобар живот биле проруски, земале рубљи, националисти биле, небањати ццц...

Скоро цел муслимански свет:
ssha_13.jpg

Косово, Албанија па и кај нас:
Screenshot_20220827-175637_Gallery.jpg

Во двете слики двете групи се воглавно горди муслимани, но сепак нешто не штима...

Со мала разлика што вас ви владеат вашите цигани :lolzz:

Друже и уште 200 години да сте во ЕУ со сите фондови итн. а ние да имаме и 30% Албанци ПАК ќе бидеме мисловна именка за вас, бугарскиот менталитет е толку затуцан и уназаден што ќе ви треба цел век оправање.

Друже и уште 200 години да сте во ЕУ со сите фондови итн. а ние да имаме и 30% Албанци ПАК ќе бидеме мисловна именка за вас, бугарскиот менталитет е толку затуцан и уназаден што ќе ви треба цел век оправање.
Ти завидувам на оптимизмот...

Па тогаш зошто на СДСМ (и на Албанците) им е толку битно да не пишат Бугари?

Во Египет, големиот командант Мохамед Карим го предводеше отпорот против француската сеопфатна акција
Кога го фатија, судот пресуди дека треба да се погуби.
Но Наполеон му се јави и му рече:
- Жал ми е што убив човек кој храбро ја бранеше својата земја. Не сакам историјата да ме памети како убиец на херој. Ќе ви простам ако платите 10 илјади златници како надомест за загубите на мојата армија.
Мохамед Карим се насмевна и рече:
- Немам толку пари, ама трговците ми должат над 100 илјади златници.
Наполеон му даде одложување. Карим отиде на пазар, окован и опкружен со војници кои го чуваа, надевајќи се дека ќе му помогнат оние за кои се жртвуваше.
Но, ниеден трговец не одговори. Напротив, тој беше обвинет дека е причина за уништувањето на Александрија и нивната криза.
Се врати кај Наполеон, духовно скршен. Тогаш Наполеон му рече:
- Нема да ве убијам затоа што се боревте против нас, туку затоа што го жртвувавте животот за кукавички народ, кој повеќе сака трговија отколку слободата.
Мохамед Рашид Рида го сумираше вака:
„Оној што се залага за неук народ е како оној што го запалува своето тело за да му го осветли патот на слепите. „
,,Волк куче не станува за овци да чува" Гоце Делчев.

Една изборна единица е засега единствениот спас за намалување на моќта на Дуи.

Втора работа е коалиција помеѓу Вмро и Сдс без шиптаpска партија ама тоа во моментов е научна фантастика.

Македонците во моментов имаат 90+ пратеници во собранието и можат буквално да прават што сакаат. Нашата неслога е единственото нешто што не дели од силна и стабилна држава бидејќи само кај нас можеш да најдеш таква поделба. Кај племето не се делат по ниту едно прашње што е од нивни интерес, па макар имале и милион партии.
И јас сум за тоа да има само една изборна единица.

Второто : Коалиција само помеѓу македонски партии е невозможна тоа го налага Рамковниот.

Последниот дел : Точно е дека ние како народ сме на секој можен начин раскарани и поделени помеѓу себе, но пак ќе кажам коалиција помеѓу ДПМНЕ и СДС е невозможна не само поради неслогата туку тоа го налага и Брисел и Вашингтон заедно. Не заборавајте она што се случи на Косово и кај нас е нивна креација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom