Посета на Ф1 трка

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Локација
Скопје
Дали бил некој на Ф1 трка?

Доколку бил, би било пожелно да сподели искуства, на која трка бил, колку пари се картите, и дали има превоз со некоја агенција до Ф1 трка или мора сам?

Мене поточно ме интересира за Монца и за трката во Турција. Бил ли некој на тие трки, и колку би ме фатило се на се за таму?

singaporegp.jpg

Adelaide, Melbourne, Malaysian, Singapore, Siverstone i Hungaroring.

Cenite zavisi od kade e trkata i zavisi kade sakas da sedis. Vo melburn na primer od $80 za general admission (samo za denot, okulu $150 e za site 4 dena) pa do nekolku iljadi dolari ako ides na tribina ili corporate box. Normalno najubavo e vo corporate box lol, praktcino ja gledas trkata od restoran so tarasa (taka e vo melbourne), ima kup gluposti vnatre za da te zabuavuvaat cel den.

Iskustvo - Golem ljubitel sum na F1 ali toa e TV sport. Nema da si pomines tolku dobro kolku sto mislis. Zemi si tamponi koga delat. Super e prvite krugovi ama posle usite ke ti zujat. Bidi nekade do televizor za da mozes da sledis inace se sto ke vidis e 10-20 sekundi kako grmat formulite do tebe pa cekas 2min za pak toa da se sluci. Taka edno 50-60 pati i tolku e. Ne ocekuvaj deka ke stignes dole pod podiumot na vreme, toa e prakticno nevozmozno. Tamu stigaat luge so karti uglavno od skapite tribini. Ako si spremen da platis poveke zemi si karti nad pit stopot. Ke vidis akcija, tamu se i devojkite ;), a toa e i najdobra sansa da napravis nekoja asalna fotka.

Ne ti treba agencija se mozes sam ako sakas. Za sekoja trka mozes karta da kupis preku net a general admission karti imas i na samiot den manje vise za site trki. Bi ti preporacal da koristis javen prevoz od hotel do stazata oti e haoticno na samiot den.

Јас сум бил во Монте Карло...влезницата беше околу 200$-220$ ( не се сеќаваш точно) али беше катастрофално...Седиш на едно место и чекаш да поминат болидите и коа ќе поминат прашање е дали ќе ги видиш пошо пред тебе има стотици луѓе ( праиме муабет за местото јас каде што седев).
А за на трибина да си горе....Ќе се опрчиш 1500-2000$...

Али ипак мн глупо е да си таму во живо....на тв ти ја кажува цела стаза, сите болиди и борбите за место....а вака стоиш ко ут и чекаш да поминат(n)

Зато сеј си кј шо си се нашол ;)

Adelaide, Melbourne, Malaysian, Singapore, Siverstone i Hungaroring.

Cenite zavisi od kade e trkata i zavisi kade sakas da sedis. Vo melburn na primer od $80 za general admission (samo za denot, okulu $150 e za site 4 dena) pa do nekolku iljadi dolari ako ides na tribina ili corporate box. Normalno najubavo e vo corporate box lol, praktcino ja gledas trkata od restoran so tarasa (taka e vo melbourne), ima kup gluposti vnatre za da te zabuavuvaat cel den.

Iskustvo - Golem ljubitel sum na F1 ali toa e TV sport. Nema da si pomines tolku dobro kolku sto mislis. Zemi si tamponi koga delat. Super e prvite krugovi ama posle usite ke ti zujat. Bidi nekade do televizor za da mozes da sledis inace se sto ke vidis e 10-20 sekundi kako grmat formulite do tebe pa cekas 2min za pak toa da se sluci. Taka edno 50-60 pati i tolku e. Ne ocekuvaj deka ke stignes dole pod podiumot na vreme, toa e prakticno nevozmozno. Tamu stigaat luge so karti uglavno od skapite tribini. Ako si spremen da platis poveke zemi si karti nad pit stopot. Ke vidis akcija, tamu se i devojkite ;), a toa e i najdobra sansa da napravis nekoja asalna fotka.

Ne ti treba agencija se mozes sam ako sakas. Za sekoja trka mozes karta da kupis preku net a general admission karti imas i na samiot den manje vise za site trki. Bi ti preporacal da koristis javen prevoz od hotel do stazata oti e haoticno na samiot den.

Мене повеќе ме интересира Европска трка. До Австралија нема шанси да стигнам. А и виза не даваат лесно. И плус многу пари.
Јас би повеќе на некоја поблиска како Италија и Турција или Унгарија. Цени за тие три трки знаеш? И дали си бил, што, како, добро-не.
--- надополнето: 8 јули 2012 во 19:24 ---
Јас сум бил во Монте Карло...влезницата беше околу 200$-220$ ( не се сеќаваш точно) али беше катастрофално...Седиш на едно место и чекаш да поминат болидите и коа ќе поминат прашање е дали ќе ги видиш пошо пред тебе има стотици луѓе ( праиме муабет за местото јас каде што седев).
А за на трибина да си горе....Ќе се опрчиш 1500-2000$...

Али ипак мн глупо е да си таму во живо....на тв ти ја кажува цела стаза, сите болиди и борбите за место....а вака стоиш ко ут и чекаш да поминат(n)

Зато сеј си кј шо си се нашол ;)

Абе и на Монте Карло и нема многу што да се види. На другите трки боље се геда. Како што можам да ги видам тие што гледаат во живо, на доста добри места седат. Али со цените незнам како се. :(

Ако нема превоз со агенција до таму тогаш ќе се снајдам.

унгарија сигурно најефтиан би ти била..и плус најблиску е

Дали бил некој на Ф1 трка?

Доколку бил, би било пожелно да сподели искуства, на која трка бил, колку пари се картите, и дали има превоз со некоја агенција до Ф1 трка или мора сам?

Агенциите најчесто организираат тури за маџарското ГП, кое ќе се одржи за 3 недели, последниот викенд од јули. Проблемот е само што голем дел од нив во аранжманот не вклучуваат влезница за самата трка. Турција ја укинаа, Истанбул нам ни беше најблиску ама паѓа се' во вода. Еве една од понудите на која налетав на ФБ ..

540789_353727121366809_2103601666_n.jpg

https://www.facebook.com/pages/Eurotours-Stip-Formula-1/130940096978847

Агенциите најчесто организираат тури за маџарското ГП, кое ќе се одржи за 3 недели, последниот викенд од јули. Проблемот е само што голем дел од нив во аранжманот не вклучуваат влезница за самата трка. Турција ја укинаа, Истанбул нам ни беше најблиску ама паѓа се' во вода. Еве една од понудите на која налетав на ФБ ..

540789_353727121366809_2103601666_n.jpg

https://www.facebook.com/pages/Eurotours-Stip-Formula-1/130940096978847

Ќе земам во предвид ова. Али штета што нема во Скопје агенција, па мора по жештинава да акам до Штип. :(

Лани во Абу Даби и бешееееееее фантастично цена од 200 евра па се до .........!!!!!Нешто непофторливо за мене.....особено звукот.

Мене повеќе ме интересира Европска трка. До Австралија нема шанси да стигнам. А и виза не даваат лесно. И плус многу пари.
Јас би повеќе на некоја поблиска како Италија и Турција или Унгарија. Цени за тие три трки знаеш? И дали си бил, што, како, добро-не.
--- надополнето: 8 јули 2012 во 19:24 ---

Абе и на Монте Карло и нема многу што да се види. На другите трки боље се геда. Како што можам да ги видам тие што гледаат во живо, на доста добри места седат. Али со цените незнам како се. :(

Ако нема превоз со агенција до таму тогаш ќе се снајдам.

Od evropskite sum bil vo Ungarija i Anglija. Na Hungaroring bev na tribina pred nekolku god i mislam plativ nekade 200e. Kartata ja kupiv po internet i ja podignav na samiot den so pokazuvanje na kreditna i pasos.

Pak ke kazam najlesno e vo svoj angazman da ides ali treba da se organiziras so vreme. Mozes so bus ili voz (via belgrad). Gledaj so vreme da si organiziras smestaj oti toa e najtesko ali preku nekoja od internet stranive ko hotel.com ili agoda.com bi mozel toa da si sredis. Na samiot den ne se ebavaj so taksi oti ke zaglavis gledaj da stignes so javen prevoz, prasaj u hotel ako moze da ti pomognat.

Moj sovet ti e da vidis na internet koja ti e najevtina karta na tribina ako ides budzet i da si zemes karta za na tribina. General Admission ko sto nekoj napisa gore i nema bas mnogu da vidis. Ke ima 200 luge pred tebe na ograda... Ako veke si resen da ides general admission togas treba da si dobro organiziran. Znaci za da izvlecis maksimum:

1. Najdi mapa od stazata i prouci 2-3 mesta kade sto bi sakal da stois i da ja gledas trkata.
2. Pronajdi od koja vrata najbrzo ke stignes do toa mesto i vlezi od tamu. Ako vlezes od druga vrata moze da ne se probies do mestoto kade sto sakas da stignes.
3. Nosi ranec so tebe. Ako dozvoluvaat voda/hrana togas super ako ne stom vlezis odma idi i kupi si sto ti treba za da ne gubis vreme posle.
4. Dojdi barem 3-4 saati porano ako sakas da vidis nesto. Ke ima i drugi trki pred F1 pa ne e tolku dosadno.

Pak ke ti kazam gledaj na tribina da ides...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom