Порачки од asos.com

• Креатор на темата Креатор на темата maverick7
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
Здраво на сите, незнам дали знајте за шо се работи на ова страница ама не е битно јас ќе ви објаснам. Значи ова страна е нешто како ebay или amazon и би сакал да порачам нешто од тука, но не знам никој шо претходно има порачано и му стигнала пратката. Пиши дека има достава за Македонија, ама и на Амазон пиши така па некој работи не стигат. Дали некој од вас има искуство со ова, мислам дали има порачано досега?:)

Страната од прв поглед ми изгледа професионално, иако немам купувано ништо од неа. Од интернет, околу 80 до 90% стигаат пратките во Македонија, и секако ова зависи што порачуваш... Пробај првин со нешто по-ефтино доколку не ти се ризикува ептен, но да си знаеш дека со секое купување постои ризик, не само во Македонија, туку во цел свет.

Имам порачувано од АSOS повеќе од 15 пати и секогаш пратките уредно си стигаат. Само еднаш ми се има случено пратката да доцни, ама тоа беше поради неработни празнични денови.
До сега биле комплетно професионални и за наплата и за достава :)

А на пошта царина се плаќа пример за маица или фармерки или само за маркица нешто?

А на пошта царина се плаќа пример за маица или фармерки или само за маркица нешто?

"На пошта" плаќаш поштарина, а на царина плаќаш царина.

Отвори царински ценовник на веб, и ќе видиш што, над колку, и до колку се царини и со кои тарифи.

Имам порачувано од АSOS повеќе од 15 пати и секогаш пратките уредно си стигаат. Само еднаш ми се има случено пратката да доцни, ама тоа беше поради неработни празнични денови.
До сега биле комплетно професионални и за наплата и за достава :)

Отприлика за колку време стигаат стварите?

Отприлика за колку време стигаат стварите?

Во нормален период за 15 дена. Сега, во празничниов период малку се пролонгира доставата - нарачав наочари пред 4-5 дена и ми пишуваше дека ќе стигнат после 10 јануари :)

Во нормален период за 15 дена. Сега, во празничниов период малку се пролонгира доставата - нарачав наочари пред 4-5 дена и ми пишуваше дека ќе стигнат после 10 јануари :)

Ок, фала :) другарка нарачува преку цела година и никогаш не и стигнале под месец дена, па затоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom