Помош !!!!

• Креатор на темата Креатор на темата ^^Sani^^
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 јануари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
0
Здраво дечки !

Значи вака потреба ми е помош за упатство за поврзување ја ADSL. Корисник сум на пакетоt Solo od on.net. Бидејки се ми е избришано што ми е за конектиранје и user name i passwordot . брат ми ми чачкал по компјутерот и не успеал да се конектира и се избришал . си пишувал таму негови имиња некој :( И сега незнам како да се конектирам .дали може некој да ми помогне :cuc::se_ molam:(

Здраво дечки !

Значи вака потреба ми е помош за упатство за поврзување ја ADSL. Корисник сум на пакетоt Solo od on.net. Бидејки се ми е избришано што ми е за конектиранје и user name i passwordot . брат ми ми чачкал по компјутерот и не успеал да се конектира и се избришал . си пишувал таму негови имиња некој :( И сега незнам како да се конектирам .дали може некој да ми помогне :cuc::se_ molam:(
кај ти е договорот со ОН НЕТ ??? во него СЕ ти пишува....

па пробав така да поднесам али не бива :( незнам дали ми е грешката во тоа што пред username напишам solo3 али така ми пише во договорот кај сто е пишан username . но пробав и без тоа и не бива :( незнам што да правам.

Па ако ти се отвара прозорчето за конектирање тогаш пиши повторно username и password. Првиот пат јас кога се конектирав имав проблеми зошто по username што ми го дадоа од On.net не ставив @on.net.mk ... Ако пак ти е избришана конекцијата, направи нова:

My computer > Control Panel > Network Connections > Create a new connection
Во прозорчето што се отвара, по next, избираш Connect to the Internet > Set up my connection manually > Connect using broadband connection that requires a user name and password.
Потоа бираш ISP name, па внесуваш username soloX.prezimeime(et)on.net.mk а потоа password.
X - број на solo пакетот: 3,10,...
prezimeime - презиме и име на лицето на кое се води интернет пакетот, пр: solo3.nikolovskinikola(et)on.net.mk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom