Помош за продолжување на доверба24 во Космофон

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
C

cige

Гостин
Договорот ми истекува овој месец, и во понеделникот ми стаса писмо во кое пишува дека ако го продолжам договорот треба да отидам во еден од нивните продажни салони и да си одберам песплатен телефон, истото ми е недостапно во локалната продавница на Германос. Треба да го земам строго од Космофон.
Дали некој има искуство со ова?
Дали ги имаат наведените телефони или ќе ми дадат некој по нивни избор и притоа ќе ми речат дека ги потрошиле тие што ми ги понудиле во писмото?

i mene mi stigna bev vo cosmofon i pola od telefonite so mozi da se zemat gi nemase. ko ke vidis poeftino ti e nov dogovor da naprajs otkolku vaka.

сам си го даде одговорот.
има една фора, да си земеш нов пост пејд број - договорот е на 2 години и подобри цени даваат у стил на 6300 е 450 денри

додека овие што ти нудат договор на 3 години на истата тарифа и телефонот што за нов број е 450, овој пат ќе ти биде 900.

мене ме фаќа око за Нокиа6630, ама не ми се верува дека ја имаат, инаку другиве се телефончиња без камера и без мп3

i jas sakav da ja zemam istata nokia ama ja nemaja

па и бев сигурен 99%, значи да плаќам превоз од велес за Скопје, 450 денари за продолжување на договорот и плус "телефонче" по нивни избор, значи да си отворам нов договор

ама па сега највеќе што мразам е што треба да го менувам бројот, можам ли да го задржам стариов

Прво размисли убаво дали ти се исплака да останеш на истата тарифа кај истиот оператор

И другите оператори нудат бесплатни телефони со 24 годишен договор, плус можеш нај комотно да си го задржиш бројот што си го имал со истиот префикс од космофон.

Кога веке зборуваме за тарифни модели, спореди ги пост-пејд тарифите на Космофон со Вип Смарт тарифниот модел - ке паднеш во несвест :)

Размисли добро.

Договорот го раскинав пред нова година.
А секојдневно ми идат неплатени сметки од различни месеци.
Среќа што ги чувам сите сметки, инаку цел живот ќе ми цицаат пари.
Народе настрана од Космофон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom