Помош за маркетинг (важно)

• Креатор на темата Креатор на темата Доташ
  • Време на започнување Време на започнување

Доташ

Јадам бубачки.
Член од
15 август 2012
Мислења
10
Поени од реакции
12
Локација
Планетата Земја
Вака сега, имам околу 15-16 страници за преведување од Англиски на Македонски(и тоа се е на висок стил) и тоа треба да го направам до понеделник 19:00h.
Ми треба некој што растура граматика англиски и ако има слободно време да ми помогне. 1,2,3,4 колку може толку страни нека преведе ама стварно да е добро преведено оти е многу важно, знам дека има многу учени луѓе на форумов па се надевам дека некој со слободно време и добра душа ќе ми помогне :)
Еве ќе прикачам 2 фајлови (Едниот фајл содржи 8 страни, другиот 7.5)
КРАТЕНКИТЕ КОИ ЌЕ ГИ СРЕТНЕТЕ ВО ТЕКСТОВИТЕ НЕ ГИ ИЗМЕНУВАЈТЕ.
ЕВЕ ГИ НИВНИТЕ ЗНАЧЕЊА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ДА МОЖЕТЕ ПОЛЕСНО ДА ДОЈДЕТЕ ДО КОНЦЕПТОТ НА РЕЧЕНИЦАТА.

Abbreviations:
LCC-Low cost carrier
LCA-Low cost airline
CA- Competitive advantage
SCA- Sustainable competitive advantage
RM- Relationship marketing
CRM- Customer relationship management
IT- Information technologies
ICT- Information and communication technologies
2I’s- Interactivity and Individualization

Attachments

За безпари, професионален превод ?:confused: Абе тоа се прави за пари а не за хоби, на кого му е хоби преведување со недозволени грешки, нека кренит два прсти?
Туку тоа би изгледало вака:
Вака сега, имам 10тина кредити во неколку банки со високи и невисоки износи што мора да ги плаќам секој месец. Ми требаат некој што е турен од пари и нема време да ме распрашува зошто сум ги зел и како сум ги потрошил парите, само може да му дадам сметки и да ги префрли парите дирекно. Се надевам дека некој има добра душа и многу пари и ќе помогнит барем неколку месеци (не е многу мајкуму стара).

Господ да ни е напомош и тебе и мене, само тебе пократко ти е времето, јас ратата на 20ти ја плаќам.

За безпари, професионален превод ?:confused: Абе тоа се прави за пари а не за хоби, на кого му е хоби преведување со недозволени грешки, нека кренит два прсти?
Туку тоа би изгледало вака:
Вака сега, имам 10тина кредити во неколку банки со високи и невисоки износи што мора да ги плаќам секој месец. Ми требаат некој што е турен од пари и нема време да ме распрашува зошто сум ги зел и како сум ги потрошил парите, само може да му дадам сметки и да ги префрли парите дирекно. Се надевам дека некој има добра душа и многу пари и ќе помогнит барем неколку месеци (не е многу мајкуму стара).

Господ да ни е напомош и тебе и мене, само тебе пократко ти е времето, јас ратата на 20ти ја плаќам.
Арно викаш, ете ти шкртнав на ѕидот провери си.

Necija magisterska preveduvas, sto tolku itno ? :)
Така нешто. Ама средено, си најдив професорка по англиски, 250 од страна :( Че си бапнам едно 1500 денара сеа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom