Помош за конфигурација на Dlink Dl524

Масловариќка

Почетниче
Член од
19 јануари 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Луѓе ве молам за помош!Пред една недела зедов рутер Dlink Dl524 и сакам да си имам безжичен интернет...Имам компјутер и лаптоп,и доколку е возможно би сакала и на двата да си имам интернет.Е сеа проблемов ми е што врска си немам од местење..Мислам сеа да поврзам знам што треба ама не знам после у пцто и у лаптопот што треба да напраам...Немаше никаков прирачник за конфигурирање...па реков ај вас да ви се обратам...Однапред благодарам

Бараш помош за конфигурација на рутерот, или на лаптопот?
Ако е темава за конфигурирање на рутерот, лесно е - прочитај го упатството.

Речиси секој рутер има различен интерфејс за конфигурирање, така да, прилично тешко е некој „на памет“ да ти каже што треба да правиш. Инаку, имаш ли користено безжичен интернет некогаш на PC-то и лаптопот?

Немам користено безжичен интернет до сеа..имам моментално адсл од Т-хоме..А за конфигурацијава за на лаптопот ми е...

Премногу е комплицирано да се објасни, иако во суштина е многу едноставно.
Може и цел ден да пишуваме, а да не се разбереме. Ти препорачувам да повикаш пријател на помош :)

Мислам дека си се заебал. Јас имам DI-524 и ако имаш Модем од Т-хоум, интернетот нема да ти работи. Им се јавив јас и ми викаат тој рутер не работа со нашите модеми. Идиоти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom