Помош околу избор на микрофон

• Креатор на темата Креатор на темата Брзии
  • Време на започнување Време на започнување

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Здраво. Ми треба микрофон до 500 денари. Препорачајте ми го најдобриот до оваа цена, дали имате искуство и какво со него?

Ако правиш муабет само за микрофон какви што се оние од пеачине (незнам поинаку како да ги наречам), тогаш квалитетен за 500 денари не барај. Квалитените се над 3.000 денари ако не се лажам. Барем така знам, не се разбирам.

И јас едно време барав некој поквалитетен микрофон ама не нејдов сегде каде што прашав ми нудеа некој никакви од 150-200 ден а бев во план да дадам до 1000 ден и на крај завршив со мик од 200 ден :)

Здраво. Ми треба микрофон до 500 денари. Препорачајте ми го најдобриот до оваа цена, дали имате искуство и какво со него?

Нема добар најдобар, сите имаат разични спецификации и намени, мислам дека за 500-ки ќе најдеш нешто солидно.

Нема добар најдобар, сите имаат разични спецификации и намени, мислам дека за 500-ки ќе најдеш нешто солидно.
Има ли тука некој шо се разбира ?. Инаку не ми треба нешто многу посебно. Само да не шушти и да снима малку почисто. Не ми требаат ефекти или други глупости.

Ај дефинирај го моментот дали има некој што се разбира? прво не кажа зашто точно ќе го користиш микрофонот, ти кажав дека има разни за разна намена, а и чисто сумљам дека за таа цена ќе има некоја голема разлика, иди и купи го оној што ќе ти изгледа најдобро изработен, нај робусно, квалитетот на звук кај сите за таа цена ќе биде горе доле ист.

Ако ви треба студиски микрофон за 500 денари нема да најдете никат освен ако некој не ви го поклони.
Најевтин ке најдете за 100 евра и тој нема да биде нешто посебно.

Ај дефинирај го моментот дали има некој што се разбира? прво не кажа зашто точно ќе го користиш микрофонот, ти кажав дека има разни за разна намена, а и чисто сумљам дека за таа цена ќе има некоја голема разлика, иди и купи го оној што ќе ти изгледа најдобро изработен, нај робусно, квалитетот на звук кај сите за таа цена ќе биде горе доле ист.
Не ми треба за пеење. Ми треба за снимање глас преку компјутер.(Зборувам) Правам туторијали, а овој ми е некако слаб па си реков да видам што има како ама не се разбирам па затоа прашав. :D

Не ми треба за пеење. Ми треба за снимање глас преку компјутер.(Зборувам) Правам туторијали, а овој ми е некако слаб па си реков да видам што има како ама не се разбирам па затоа прашав. :D

Набави си звучна карта за едно 2000 денари, и било каков микрофон од 500 денари, ако правиш пари од тоа или ако ти е за бизнис - работа, или пак хоби во кое уживаш и мислиш дека вреди да се уложи.

Дури и да купиш мирофон од 2000 денари, ако онборд звучната ти е говно, звукот нема да биде ништо посебно подобар.

Вака сеа..
Овој ти е идеален микрофон за тие работи,туторијали и све тоа..Ама е поскап..
Цената у Америка му е 1300 и нешо денарос..За тука незнам,сигурно е малце поскап,а и господ знае дали ќе најдеш..
CAD U1

unnamed.jpg

И од овие шилестиве стапчиња,имаат добар квалитет и ефтини се..
Е сеа тоа крцкањата и шушкањата може да се исчистат со софтвер,ако не знаеш многу за софтвер и тие работи,прати ми мене тоа што ти е снимано,ја ќе ги исчистам..
Овој е 190 денарос,у Сет компјутери..Има повеќе избор,ама за овој најдов видео..
Genius MIC-01A Metallic (desktop microphone)
25804.jpg
Еве ти го видеото,оди на 0:34 за да го слушнеш квалитет.
Мислам дека за 190 денарос,е супер..Плус чистење со софтвер,петка..

Вака сеа..
Овој ти е идеален микрофон за тие работи,туторијали и све тоа..Ама е поскап..
Цената у Америка му е 1300 и нешо денарос..За тука незнам,сигурно е малце поскап,а и господ знае дали ќе најдеш..
CAD U1

Прегледај го приврзокот 43811

И од овие шилестиве стапчиња,имаат добар квалитет и ефтини се..
Е сеа тоа крцкањата и шушкањата може да се исчистат со софтвер,ако не знаеш многу за софтвер и тие работи,прати ми мене тоа што ти е снимано,ја ќе ги исчистам..
Овој е 190 денарос,у Сет компјутери..Има повеќе избор,ама за овој најдов видео..
Genius MIC-01A Metallic (desktop microphone)
Прегледај го приврзокот 43815
Еве ти го видеото,оди на 0:34 за да го слушнеш квалитет.
Мислам дека за 190 денарос,е супер..Плус чистење со софтвер,петка..
Се снајдов. Најдов микрофон, а софтверски користам Audacity.

Исто така овој,ама овој ти е поскап..
Најпаметно ти е да собереш уште двеста денари и да си го купиш овој..Ама па од овој неможам да најдам линк,незнам дали се продава у Македонија..
Logitech USB Desktop Microphone - microphone

unnamed.jpg
--- надополнето: 25 мај 2012 во 10:43 ---
Се снајдов. Најдов микрофон, а софтверски користам Audacity.
Ок.. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom