Помагање

• Креатор на темата Креатор на темата еленче
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 октомври 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
Ste pomozile nekogash nekomu?
Jas ne...ne znam dali sum premnogu sebichna i za mene postojat samo me myself and I ili ednostavno ne sum humana:icon_eek: btw ne mislam na pomaganje so davanje soveti tuku so pomaganje na siromashni, stari ,bolni... Ako nekogash ste pomognale ve molam kazete mi kako..najgolema zelba mi e da mu pomognam nekomu!

Jas ne...ne znam dali sum premnogu sebichna i za mene postojat samo me myself and I ili ednostavno ne sum humana:icon_eek: btw ne mislam na pomaganje so davanje soveti tuku so pomaganje na siromashni, stari ,bolni... Ako nekogash ste pomognale ve molam kazete mi kako..najgolema zelba mi e da mu pomognam nekomu!

Odi na plostad , tamu ke najdes mnogu luge na koi im treba pomos , se sto ti trebat se nekolku 100-tki vo dzebot ..

Да помогнеш некому е најлесна работа на свет. Ако не можеш ни 10 денари да одвоиш за сираче на улица ти за мене не си живо суштество.

Ne e fintata na nekoj samo da mu dajsh 100 denari...Za da mu pomognish treba mnogu poveke.

Epa mozes , da si go posvetis zivot na toa , ako veke imas tolkava potreba .. bidi Dobriot Samarijanec , majka Tereza itn ..

Inaku , ako me mene pitas , od licno iskustvo , ako mu pomegnes na nekoj , tesko deka toj ke go zapamti toa , ali ako mu zgrsis , ke go pameti cel zivot .. ponekogas lugeto ednostavno i ne zasluzuvaat pomos ..

Ako nekogash ste pomognale ve molam kazete mi kako..najgolema zelba mi e da mu pomognam nekomu!
:pos2::pos2:

моеш мене да ми помогнеш.
10000 евра нема да ми сметаат...скромна сум јас..
аман бе,16528172 начини да помогнеш.
стара облека собери ја и дај ја у дом за деца,на децана што питаат......
пари на кој и да дадеш ќе помогнеш..
постани крводарител...
креативност малце,аман

Ne e fintata na nekoj samo da mu dajsh 100 denari...Za da mu pomognish treba mnogu poveke.
Kако мислиш повеќе???Епа ако сакаш да помогниш МНОГУ повеќе,распрашај се на кого му треба бубрег на пример, и подари му еден од твоите....а доттогаш,доволно е на плоштад да одделиш 10 50 100 ден,зависи колку имаш и да ги раздадиш по просјаци,верувај,за нив и тоа е многу.

Да идејата со крводарителство е преуба ама финтата е со јас никогаш нема да можам да бидам крводарител- анемична сум...
Нејкам да изигрувам Мајка Тереза от не сум толку добра ама идејата со давање стари алишта ви е добра фала во секој случај

Не мора да даваш пари. Собери екипа од маало, таргетирајте каде има стари, изнемоштени лица и посетете ги. Самата посета за нив значи многу, а ти и твојата банда ќе подарите некому среќни моменти. Освен среќата и љубовта може посетата да биде и попрактична. Купете им намирници што им се потребни, лекови и сл. Практикувајте го почесто ова и ќе ти се развие чувството за хуманост.

Не мора да даваш пари. Собери екипа од маало, таргетирајте каде има стари, изнемоштени лица и посетете ги. Самата посета за нив значи многу, а ти и твојата банда ќе подарите некому среќни моменти. Освен среќата и љубовта може посетата да биде и попрактична. Купете им намирници што им се потребни, лекови и сл. Практикувајте го почесто ова и ќе ти се развие чувството за хуманост.

Еј фала за ова...стварно може да функционира...Утре почнувам да собирам средства :vozbud:

Еј фала за ова...стварно може да функционира...Утре почнувам да собирам средства :vozbud:

Не ти требаат средства, собери само истомисленици кои нема да се вратат на пола пат. :wink:

Ццццццццццццц доволно е само да имаш желба да помогнеш,а има милион начини на кои можеш да го направиш тоа

Излези со некој дечко. Мувајте се, држете се за рака, излегувајте заедно, имајте секс, засакајте се, стапете во стабилна врска, живејте заедно, земете се, вработете се, родете деца, изгледајте ги да бидат здрави и прави, напредувајте во работата, дочекајте внуци, помагајте во нивното растење, пензионирајте се со сите почести, дај боже да дочекате и правнуци и на крајот умрете достоинствено.

Ова е најголемата помош што можеш да му ја пружиш на човечкиот род.

според мене најубаво е кога се помага на дечињата без родители....имаме идено во СОС детското село, облека, книги и играчки, не е некоја голема инвестиција но сепак децата беа пресреќни!!!!!можете да појдете и без најава или побарајте го бројот на информации!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom