Полиаморија или Моногамија ?

• Креатор на темата Креатор на темата thorse
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
Ако да зошто да, ако не зошто не ?

Poligamija, veliko DA. Na kratko samo, nema da ima ljubomora, nema da postoe depresija kako poim i red drugi sitcnici koi me mrze sea da gi pisuvam u 5 i pol sabajle.

Што значи ова јас од село сум не разбирам фенси термини. Дај нешто вовед за темава?

П.С Почни со твое искуство
I jas cekam objasnuvanje za tie termini ili sum zaostanet so vremeto pa ne gi razbiram :confused:

Ajde kratok ke bidam so objasnuvanje Poliamorija: Poli ( poveke ), amor ( ljubov ). Sostojba/odnos kade ljubovta, naklonetosta i intimniot cin nemaat ekluzivitet samo kon edna licnost tuku moze i poveke i nemora fiksno da ste u Poligamen brak za takvo nesto.

Monogamija e so eden partner ekskluzivitet.

Slobodno moze da ispravite, dodavate vasi definicii, mislenja itn.

Ах, убаво велеше чичко Маркс. "Бракот е само институција". Латентни комуњари бре...:D

Еволуционо и природно инстинктивно гледано, доаѓам до заклучок дека моногамијата е наметната од општеството за да нормално да функционира животот во маргините на моралот и етиката.

Според мене се е фермонска атракција.Преувеличена е љубовта, хемиски процес од променлива природа, големи афинитети кон врзување за сигурноста, безбедното, навиката.
И сепак повеќето евентуално изневеруват. Затоа што човекот е само интелитентно животно. Законите на природата секогаш ќе најдат начин да доминираат.

И сексот, се третира како ултимативно зло. Кога е само нешто нормално,

Полиаморија. Луѓето по природа не се моногамни суштества.

Преувеличена е љубовта, хемиски процес од променлива природа, големи афинитети кон врзување за сигурноста, безбедното, навиката.

Љубовта не е преувеличена, сексот е преценет.

Полиаморија али само од една страна. Поточно девојка ми да има друг а јас да бидам лојален.

Доста гледаш порничи бе...оуу!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom