Подигање пратка од DHL

• Креатор на темата Креатор на темата bumva
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 ноември 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
Деновиве треба да ми стигне мала пратка преку DHL. Па бидејќи прв пат нарачувам и подигам пратка преку DHL незнам како оди процедурат. Дали ке ми ја донесат до дома или треба сам да ја подигнам. Гледав на DHL официјалниот сајт за МКД ама не се снајдов.

Па ако некој има искуство со DHL нека сподели.

Деновиве треба да ми стигне мала пратка преку DHL. Па бидејќи прв пат нарачувам и подигам пратка преку DHL незнам како оди процедурат. Дали ке ми ја донесат до дома или треба сам да ја подигнам. Гледав на DHL официјалниот сајт за МКД ама не се снајдов.

на врата носат

Незнам кај нас која им е процедурата, ама ја носат на врата до три пати. Ако и третиот пат не си дома да ја подигниш пратката, тогаш ќе треба лично да одиш да си ја подигниш.
И секој пат кога ќе те посетат, оставаат картичка во поштенското сандаче, дека биле во толку и толку часот и не те нашле и дека повторно ќе дојдат на тој и тој датум во толку и толку часот.
Еднаш цеде имав порачано, па доволно мала беше пратката и ми ја оставиле во поштенското сандаче.

Ваљда зависи и од робата, ако треба да се царини по некои си таму посебни ставки, тогаш мора лично на царина да идеш и (ако ти се исплати) шпедитер да ангажираш. Ако се сложиш да те царинат по некоја стандардна царинска ставка (најголемата), тогаш не мора шпедитер.

Ова по некои мои искуства, но можеби има повеќе можни ситуации... нека пише кој знае подобро.

Благодарам за информациите. Денес ја примив пратката од DHL. Куртулив од царина(y)

Имам пратено пакет пред 20 дена и сеуште не е стигнат пакетот е пратен од германија за Скопје а ми рекоа дека ке стигне од 7 до 15 дена ја следам пратката на сајтот за следење на пратка до 22 мај имав инф. Дека е на царина и од тогаш веке немам никаква инф. Ако има некој некаква инф. Во врска со ова нека пише ви благодарам

Најубаво јави се во царина, и таму подетално ке ти објаснат.Можеби е задржана пратката од некоја x причина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom