Платено-натплатено

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Самиот наслов си кажува,но да прецизирам.
Си излагам некаде и си имам обичај да си ги видам цените во менито.
Но некогаш едноставно ми било незгодно да погледнам или со поголемо друштво онака не сум нарачувал јас.Си седиш си муабетиш,кафе како кафе,пиво како пиво но на крај кога доаѓа мистериозната сметка си вадиш 200 денара и си очекуваш кусур (ако има).
Сметката 375??
Во една пицерија за 330 денара ми имаа донесено пица буквално палачинка,посмешно нешто не сум видол за толку многу пари,па сеуште се размислувам дали требаше и воопшто да ја платам.
Мене ми се има на многу пати да се изгорам и голема среќа што сум имал фазла пари во мене да не дојде до поголема расправија.
Има ли некој од вас изреагирано као "Што е ова бе,не ви плаќам"
Какво искуство сте имале?

Друже, глеј си ги цените и не се прави буџован кога не си. Тоа ти е мој совет. Кој го ебе друштвото. Ако се толку манги нека ја платат целата сметка. Мене ми се има десено и да си станам од ресторан без ништо воопшто да нарачам, само затоа што цените биле уби Боже. Кој ги врти, за мои пари и мој стандард ќе си јадам јас каде сакам. ;)

горе доле се знаат местава по Македонијава, како се движат цените, у кој акафана или кој кафич е поскапо и тн... со одбегнување на такви места кога не си при пари многу помалку глава ќе те боли, а ако сакаш да се опуштиш некад ( или секој ден ), онака баш дза кеиф :) тогаш не се гледа на цена и квалитет, и тој е делот н акој сечат кафаните или рестораните.
Чист пример ти е поранешо Томче Софка у парк. Имено било која порција парче месо било што испод 300 ден немаше и помала прција у живот не си видел, ко Хитлер на евреиве да им давал доручек, али брат затоа виолина на увце цело време, келнер исклештен до уши, преубав амбиент... местото таргетира луѓе кои тука доаѓаат на бизнис ручеци, здрлки итн и на нив не им е битна храната туку амбиентот и услугата и затоа плаќа дебело, од друга страна идеш кај Злате и а 150 ден имаш шарска со помфрит и пиво, за уште 60 и шопска :)
така да мој совет ти е да одиш на места според расположението и намената, а сите ние некад сме се гореле со прескапи цени или мизерен квалитет за сумата која треба да ја платиш на крај.

Летово бев во Охрид, и кога бевме на плажа со друштвото отидовме да јадеме, услугата беше катастрофа, нарачуваш едно и покрај тоа ти носат + нешто што не си нарачал и на крај наплатуваш повеќе од онаа цена што е во менито. А остави тоа уште те вреѓаат, еден другар немаше нарачано пијалок и имаше тука интернет и праша за пасворд да му дадат и келнерот му вика само на нашите гости даваме пасворд, а другарот му вика ние што сме, тој му одговара дека не бил негов гостин зашто немал пијалок нарачано :nesvest:. и не, ни беше чиста масата имаше мува, ми се :pov: кога видов. Да не им влезе никој више таму. Не е за нив бизнис, ќе ги избркаат сите муштерии со таква услуга.

Чисто секојденвие.На некој производ на рафт цената 100 денари во фискална 150, различни келнери иста пијачка различно наплаќаат... итн
само што секогаш ми се случува за ситни пари 10-50 денари

Ништо ново во ваква држава...пред некој платив многу повеќе пари одколку што треба на факултет, причината на крај беше административна грешка? WTF бре алооо?!
И власт и се по список да ви ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom